Ostoja Mijailović, Žarko Paspalj i Zoran Savić (©MN Press)
Ostoja Mijailović, Žarko Paspalj i Zoran Savić (©MN Press)

Mijailović: Nismo mi reprezentacija, ne možemo da izmislimo domaće igrače

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.01.23. | 12:41

“Kod našeg gradskog rivala imate pet igrača koji ne igraju. Pohvalno je što oni žele da imaju domaće igrače. Pohvalno je i što su utakmicu protiv Monaka dobili domaći igrači. Sinoć je naš Trifunović dao najviše poena Baskoniji”, kaže prvi čovek Partizan Mozzart Beta

Pobeda nad Baskonijom, sa sve kamatom dovela je Partizan Mozzart Bet ponovo na prag zone četvrtfinala.

Crno-beli u nastavku sezone imaće veliki motiv da napadnu mesto u osam najboljih, a nije isključeno da se u tom društvu nađe zajedno sa gradskim rivalom – Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Uprkos tome, košarkaška Srbija se mesecima unazad previre oko toga ko ima više domaćih igrača u postavi i čiji je učinak veći. Protiv Baskonije prvi strelac crno-belih bio je Uroš Trifunović sa 15 poena, a o svemu što se trenutno priča govorio je tokom gostovanja na Prvoj televiziji predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović.

”Imali smo i situaciju da je ubačen transparent ‘nećemo strance u ekipi’. Mi nismo reprezentacija, mi smo KK Partizan koji želi da osvaja trofeje. Šta ima veze da li je trener iz Čačka ili iz Bijelog Polja? Kakve to veze ima? Da li imamo devet igrača iz Srbije ili iz inostranstva? Svi bismo mi voleli sve domaće igrače da imamo, ali pitaćete me jesam li osvojio neki trofej prošle godine, a ne da li sam imao strance ili domaće igrače. Ne možemo da dovedemo Bogdanovića ili Jokića. Za nas je najvažnije da osvajamo trofeje i da utakmice budu odlično organizovane, da sklonimo vansportske stvari”, rekao je Mijailović i nastavio:

“Ne možemo da izmislimo domaće igrače. Vidite ekipe koje imaju domaće igrače dovode igrače od 37 godina koji sede na klupi. Kod našeg gradskog rivala imate pet igrača koji ne igraju. Pohvalno je što oni žele da imaju domaće igrače. Pohvalno je i što su utakmicu protiv Monaka dobili domaći igrači. Imate košarkaške zemlje kao što je Španija ili Litvanija – nema domaćih igrača. Sinoć je naš Trifunović dao najviše poena Baskoniji, tu su i Vukčević, Koprivica, Avramović, Smailagić. To su sve domaći igrači. Kao Srbin sada kažem, Partizan i Zvezda su negde na polovini tabele, to je zaista pohvalno. Olimpija iz Milana je pretposlednja na tabeli, a ima dva-tri puta veći budžet od nas”.

Ponedeljak, 18.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -23,5) MZT (1,85)

O ovogodišnjem sastavu Parnog valjka...

”Ove sezone imamo kvalitetniju ekipu, koja dobija velike i teške utakmice, dobili smo Fenerbahče u Istanbulu, ekipu sa mnogo većim budžetom, ali smo i gubili u neizvesnim završnicama. To je sport. Nama je cilj da nastavimo da se takmičimo u Evroligi i ja odavno govorim da je Partizan jako veliki klub i da ne može da opstane u nekom drugom takmičenju, a da to nije Evroliga. Naši navijači su gladni dobre košarke, gajimo košarkašku kulturu, Partizanova publika razume košarku. Često nam gosti govore da nigde nisu videli da publika tako sraste sa ekipom, da joj je pravi vetar u leđa i moramo da nastavimo da negujemo tu košarkašku kulturu. Ubedljivo smo najgledaniji, ispred Žalgirisa, skoro deset hiljada gledalaca imamo više od njih”.

O ciljevima Partizan Mozzart Beta za budućnost...

”Nama je cilj da nastavimo da se takmičimo u Evroligi i ja odavno govorim da je Partizan jako veliki klub i da ne može da opstane u nekom drugom takmičenju, a da to nije Evroliga. Naši navijači su gladni dobre košarke, gajimo košarkašku kulturu, Partizanova publika razume košarku. Često nam gosti govore da nigde nisu videli da publika tako sraste sa ekipom, da joj je pravi vetar u leđa i moramo da nastavimo da negujemo tu košarkašku kulturu”.

Cilj je jasan – crno-beli hoće titule uz stabilnije finansiranje kluba.

“Godinama čekamo na titulu. Ne smemo da zaboravimo 2017. godinu. Tada naš košarkaški klub gotovo da nije postojao. Moramo da edukujemo javnost da se vratimo na polje sporta i da te ubačene ljude iskorenimo, ne treba nam to u sportu. Zar neko misli da će sudija da promeni odluku ako ga neko pljune… Porez smo plaćali početkom sezone, plaćamo ga i tokom sezone. Vajld kartu smo dobili, ali nećemo dobiti 500.000 evra kao ostale ekipe koje dobijaju participaciju za učešće u Evroligi. Bićemo praktično na nuli, ali ostale ekipe će imati 5.000.000 evra. Veliki su troškovi u Evroligi. Morate čarterom da letite, na primer za Tel Aviv to košta oko 150.000 evra da odete i da se vratite odmah. Očekujemo da imamo 50 posto prihoda i 50 posto da dobijemo od države. Te 2017. godine se 100 posto košarkaški klub finansirao od države. Danas imamo 50 posto sopstvenih prihoda i nadam se da ćemo ih imati sve više u narednim godinama”, zaključio je Mijailović.



tagovi

Ostoja MijailovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara