Mijailović: Očekujem finala Evrokupa i ABA lige, budžet duplo veći nego prošle sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.19. | 08:00

Crno-beli napadaju sve trofeje

Kreće košarkaška sezona u koju Partizan ulazi sa velikim planovima i ambicijama. Crno-beli čvrsto veruju da je ovo ta takmičarska godina u kojoj će se, pre svega, izboriti za plasman u Evroligu, kroz jedan od dva moguća puta.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović očekuje da se crno-beli bore za sve trofeje, na domaćoj i međunarodnoj sceni, što bi značilo da bi naredne jeseni bili, posle nekoliko godina odsustva, ponovo deo evropske elite.
Nisam siguran da možemo baš sve trofeje da osvojimo, ali naš cilj je da ih „napadnemo“. Teško je sada prognozirati, ali, iskreno, očekujem finale Evrokupa i finale ABA lige, a tamo šta god da se desi – desiće se“, rekao je Mijailović za Telegraf.

Izabrane vesti

Jak stručni štab i ozbiljna pojačanja koja je klub doveo tokom prelaznog roka su aduti na koje računa prvi čovek Partizana.
Mi smo ove godine uspeli da zadržimo stručni štab i kostur ekipe, a doveli smo jako dobre igrače i stvorili jako dobre uslove ekipi za rad. Nastojaćemo da to tako bude tokom cele sezone i očekujemo rezultat s punim pravom“.

Da Partizan ima najviše ambicije u novoj sezoni govori i klupski budžet, koji verovatno nikada nije bio veći.
Dogovor sa stručnim štabom koji je došao prošle sezone je bio takav da se budžet uveća za nekih 30 odsto za ovu godinu. Ja ću sada da kažem da smo stručnom štabu obezbedili 60 odsto veći budžet. Duplo veći, u odnosu na prošlu sezonu i samim tim očekujemo rezultate”.

Nije se predsednik Partizana mešao u rad sportskom sektoru, ali od njih traži rezultat.
Andrea je odlučivao ko će doći. Spisak potencijalnih igrača je bio veliki, a on je vršio selekciju i na taj način je preuzeo dozu odgovornosti i za rezultate, što je potpuno normalno za trenera njegovih kapaciteta. Na upravi je da se ne meša u te stvari. Mene je zanimala dužina ugovora, vrednost ugovora i kako se uklapa u budžet. Nisam se mešao u ostalo”, naglasio je Ostoja Mijailović.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara