Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Mijailović: Zoran Savić i Željko Obradović su radili na ekipi celo leto, doveli smo jake igrače

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.10.22. | 15:53

"Mi smo uvek davali sve od sebe da ostvarimo najveći cilj, videli ste da je selektor Svetislav Pešić okupio najbolju ekipu u 20 godina, pa smo ispali u ranoj fazi, ništa nije zagarantovano. To je sport", rekao je predsednik Partizan Mozzart Beta

Partizan Mozzart Bet kreće u novu sezonu sa najvećim mogućim ciljevima. Ovoga su svesni svi u klubu uključujući i predsednika Ostoju Mijailovića koji se osvrnuo na sve izazove koje je klub imao tokom leta. Naime, prema njegovim rečima zadržano je jezgro ekipe koje je popunjeno adekvatnim pojačanjima, ali ni to nije garant za uspeh. Sve to treba pretočiti na parketu u pobede.

Crno-beli u prvom kolu ABA lige igraju u Zagrebu protiv Cibone u nedelju.

Izabrane vesti

Želim puno sreće ekipi, važna sezona za nas, naša očekivanja su najveća moguća u skladu sa crno-belom javnosti. Mi smo uvek davali sve od sebe da ostvarimo najveći cilj, videli ste da je selektor Svetislav Pešić okupio najbolju ekipu u 20 godina, pa smo ispali u ranoj fazi, ništa nije zagarantovano. To je sport", počeo je predsednik Partizan Mozzart Beta.

Potom se osvrnuo i na sve finanijske izazove.

"Zoran Savić i Željko su radili na ekipi celo leto, doveli smo jake igrače, izborili se snagom brenda i ulaganja, sportskom reputacijom, zato sada imamo ekipu koja ce se boriti za najbolje rezultate. Budžet koji ćemo napraviti je 30% od najvećeg u Evroligi, ima ekipa koje ulažu po 40 miliona evra. Mi treba da odigramo više od 60 utakmica ove sezone. To je za momke veliki napor, nekoliko puta se pojavljuje da igramo po dve utakmice u dva dana, poremećeni su letovi, cene su skočile, imate puno izazova koje morate da prevaziđete. Primera radi, svi ugovori sa američkim igračima su u dolarima, vrednost dolara je 20% veća, mi im plaćamo u dinarima, ali je sve vezano za dolare“.

Pojasnio je i koji su dodatni troškovi ove sezone.

Nemoguće je da ekipa u Splitu igra ABA ligu, pa da idu u Minhen, to mora čartet letovima. Kada tražimo sponzore, državu, 600.000 evra košta devet čarter letova, plus ugovori su uvećani za milion, to je 1.600.000 evra više. Košarka je neprofitabilan sport, kada uđete u fudbalu u Ligu šampiona, ili treći rang, imate po 10 miliona nagrade, imaju veću šansu da zarade novac. Hvala navijačima, sponzorima i državi što ulaze novac.“

Ipak, najveći uspeh Partizana Mozzart Bet, kada je poslovni deo u pitanju, su prodate sezonske karte.

"Oborili smo rekord u prodaji karata, prodali smo ih 11.000, pa moram da se zahvalim navijačima. To je rekord u Evropi od kada postoji košarka i najveći prihod od sezonskih karata. Uglavnom budu komentari za organizovane karte. Sada nema frakcija, jedna navijačka grupa je tu, Jug je uplatio prihod za 1.600 karata. Takođe, klub je izdao “nula” besplatnih karata. Da povučemo paralelu od onda kada sam došao u klub, tada smo imali 36.000 evra prihoda od sezonskih i pojedinačnih karata. Sezona je toliko kapitalna da ne možemo bez pomoći države, na čemu smo joj zahvalni. Trudili smo se da budemo spremni, da budemo što manje na teretu jer i država ima svoje probleme", podvukao je Ostoja Mijailović.



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara