Dejan Mijatović i Željko Obradović (©MN Press)
Dejan Mijatović i Željko Obradović (©MN Press)

Mijatović: Dobra lekcija za nas, da vide momci kako je to kad te shvati neko maksimalno ozbiljno

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 22:01

“I mi znamo gde nam je mesto, realno gledamo stvari, gde treba da tražimo svoju šansu“

Borac Mozzart je došao u Beograd sa idejom da se pokaže u dobrom svetlu, ali je Partizan Mozzart Bet odigrao najbolju utakmicu u regionalnoj utakmici i na kraju slavio sa ubedljivih 45 razlike (101:56).

Trener gostiju Dejan Mijatović čestitao je crno-belima na zasluženom trijumfu i istakao da shvata da je razlika u kvalitetu dva tima ipak prevelika.

Izabrane vesti

“Dobra lekcija za nas, da moji igrači i momci vide kako to izgleda kada te protivnik shvati ozbiljno, u punoj snazi. Ovo je tim koji igra Evroligu, vidi se razlika i na čemu treba da radimo. Treba da izvučemo pouke, Tasić nam je mnogo falio, bitan igrač u pozicionoj igri. Partizan nam je oduzeo sve ono u čemu mi želimo da gradimo igru, pre svega trčanje sa odličnim šutem iz igre. Nismo mogli ni da kontrolišemo skok, da tražimo svoju šansu kroz trčanje, jer u pozicionoj igri nismo imali šansu. Čim nam je to oduzeto, bili smo u problemu. Posle smo se raspali. I mi znamo gde nam je mesto, realno gledamo stvari, gde treba da tražimo svoju šansu“, rekao je Mijatović i dodao:

“Imamo mnogo rukija, koji još treba da se naviknu na ABA ligu, ovo je jedna od najtežih liga za igranje u Evropi. Među tri najjače lige u Evropi, izuzetno taktička. Igračima treba da se naviknu na ovakvu ligu, pogotovo igračima sa drugih podnevlja, koji imaju drugačija shvatanja. Prihvatili smo rizik, mi moramo da radimo i ispravljamo sve stvari. Sa skorom 4-5 smo izuzetno zadovoljni i možemo dalje da gradimo završnicu prvog dela sezone“.

Danila Tasića nije bilo u postavi zbog virusa, ali će se izvesno naći u sastavu za subotnji okršaj protiv Budućnosti u Čačku (TV Arenasport, 19.00). Ž

“Tasiću je već pala temperatura, celu nedelju je bio bez treninga, pa nismo hteli ni da ga mučimo, želimo da ga sačuvamo za Budućnost. Verujem da će se priključiti od ponedeljka na treninzima“.



tagovi

KK Borac ČačakBorac MozzartDejan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara