Mijović, ©Reuters
Mijović, ©Reuters

Mijović: Težimo da dovedemo centra koji po načinu igre podseća na Hasana Martina

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 15:33

Podgoričani krenuli u sastavljanje ekipe...

Potpisao je Rašad Von, na meti je Melvin Edžim, a Budućnost iz Podgorice će ovog leta tražiti i centra koji će moći da zameni Hasana Martina.

Budućnost pod ugovorom ima 10 domaćih igrača (računajući i Amerikanca sa crnogorskim pasošem, Džastina Kobsa, te novopridošlog Vona), a sada mora mudro da bira pojačanja.

Izabrane vesti

O svemu tome govorio je Petar Mijović za Vijesti...

"U dobrom smo momentu, jer je završeno 70 odsto selekcije ekipe. Dobro je što imamo okosnicu tima koji je drugu, treću, čak i četvrtu godinu zajedno, a mislim da uz pametan izbor pojačanja opet možemo da budemo kandidati za najviši plasman u ABA ligi", rekao je Mijović.

U ovom trenutku, Budućnost je pokrivena na pozicijama plejmejkera i krilnog centra. Tražiće se bek, krilo i centar, jer u timu više nisu Skot Bamfort, Šon Kilpatrik, Luka Božić, Kim Tili, Martinš Mejers i Hasan Martin.

"Tražimo „dvojku”, „trojku” i „peticu”. Težimo da centar po načinu igre podsjeća na Hasana Martina, da bude to pokretljiva petica. Naravno, i tržište dosta diktira, ali je to ideja. Pokušaćemo da u kratkom roku odaberemo pojačanja, da svi budu tu od prvog dana priprema. Već smo u razgovorima sa nekim igračima, verujem da ćemo vrlo brzo nekoga i dovesti", naglasio je Mijović pre dolaska Vona.

Melvin Edžim nova meta Budućnosti

Biće promena i u stručnom štabu.

"Proširićemo stručni štab. Sigurno je da će moj prvi pomoćnik biti Vlado Todorović i da Nikola Musić ostaje kao kondicioni. U narednih sedam do 10 dana moram da odlučim o imenu još jednog košarkaškog trenera", zaključio je Mijović.

Ideja Budućnosti bio je Kevarijus Hejs, ali je on na kraju potpisao za Asvel.




tagovi

Petar Mijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara