Erik Mika (©ABA liga)
Erik Mika (©ABA liga)

Mika će u Partizanu zarađivati 250.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.08.20. | 10:59

Ugovor na godinu, plus godinu

Potpisom Erika Mike Partizan je praktično zatvorio roster za sezonu 2020/2021, a dojučerašnji član Sakramentovog razvojnog tima postaće prvi centar Parnog valjka.

Kako smo već pisali, Mikinim potpisom nastavljena je ideja Andree Trinkijerija sa atipičnim centrima, odnosno igračima koji iskaču iz šablona stamene “petice“ pod koševima.

Izabrane vesti

Međutim, informacije o trajanju Mikinog ugovora su izostali, kao i visina plate novog centra crno-belih, a italijanski košarkaški novinar Luka D’Alesandro tvrdi da je saradnja potpisana na godinu dana, plus jednu godinu opciono. Osim toga, isti izvor tvrdi da će Mika u Partizanu inkasirati 250.000 evra za godinu dana.

Mika je profesionalnu karijeru započeo u Evropi, tačnije italijanskom Pezaru pre tri godine. Deo sezone 2018/2019 proveo je u Breši, a zatim je igrao još i za Bajrot, Stokton Kingse i Ćinžijang Flajing Tajgerse iz Kine. Od ferbruara ove godine je u Sakramentu, gde je prvo potpisao desetodnevni ugovor sa Kingsima. Odigrao je jednu utakmicu u NBA ligi i upisao šest poena i sedam skokova za 19 minuta u igri. Ipak je ubrzo prebačen u redove filijale, Stoktona. U Razvojnoj ligi je do njenog prekida beležio 18,7 poena i 11,9 skokova. 



tagovi

Erik Mika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara