Milan Mačvan kandidat za sportskog direktora Virtusa

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 12:26

A to znači i definitivan kraj karijere...

Senzacionalna vest iz Italije: Milan Mačvan seda u fotelju sportskog direktora Virtusa.

Bivši srpski reprezentatativac trebalo bi da postane funcioner kluba iz Bolonje i preuzme brigu o sportskom sektoru. Bar je tako izvestio Emilijano Karčija, novinar-saradnik uticajnog sajta Sportando, specijalizovanog za dešavanja na košarkaškom tržištu.

Izabrane vesti

Prema njegovim saznanjima, Mačvan bi uskoro trebalo da bude imenovan na pomenutu funkciju, što se donekle uklapa u nagoveštaj narednog izazova, pošto je koliko juče najavio da se očekuju velike vesti.

Posle ovakvog nagoveštaja, očekuje se da možda već tokom dana doskorašnji centar bude zvanično promovisan u strukture Virtusa i tako postane još jedan Srbin u slavnom klubu. Na klupi je Aleksandar Đorđević, igrom diriguje Miloš Teodosić, a važnu kariku u kadru tokom minule sezone činio je Stefan Marković.

Sve to ujedno znači i kraj igračke karijere, što je u izjavi za NOVA.RS potvrdio sam Mačvan:

“Završio sam karijeru. Posle 13 godina jeste teška i komplikovana odluka, ali zasnovana je na racionalnom razmišljanju, najviše zbog mog fizičkog zdravlja. Posle dve teške povrede razmišljao sam da završim, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran”.

Mačvan je od 2019. igrao za japanski Alvark iz Tokija, pominjao se da je velika želja Partizana, čiji je dres nosio u dva mandata, ali kako je sam rekao "nije želeo nikoga da vara" i odlučio je da ode u penziju, pošto nije zadovoljan svojim fizičkim zdravljem.



tagovi

KK PartizanVirtusVirtus BolonjaMilan Mačvan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara