Milan Mačvan ne ide na Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.19. | 18:14

Srpski as će se priključiti Tojoti na pripremama

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Svetsko prvenstvo bez Milana Mačvana. Krilni centar našeg državnog tima je u dogovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem napustio kamp i otputovaće za Japan, gde će se priključiti svom novom klubu Tojoti na pripremama.

Mačvan je pre nekoliko dana potpisao za Tojotu, koju trenira Luka Pavićević. S obzirom na to da je prakičnu celu prošlu sezonu propustio zbog operacije kolena, srpski košarkaš je procenio, u razgovoru sa selektorom Đorđevićem, da je bolje da polako krene u pripreme sa novim saigračima za narednu takmičarsku godinu.
Dugujemo veliku zahvalnost Milanu Mačvanu, koji je dao svoj maksimum u dosadašnjem delu priprema. Nije se lako vratiti u punu takmičarsku formu posle povrede, koja ga je odvojila od terena više od godinu dana. Zajednički smo procenili da je u ovom trenutku za njega bolje da nastavi pripreme za sezonu sa novim klubom. Očekujemo Mačvana u narednim akcijama reprezentacije Srbije“, rekao je selektor Đorđević.

Izabrane vesti

Milan Mačvan je u dresu reprezentacije Srbije do sada osvojio tri medalje i sve tri srebrne: sa Olimpijskih igara (2016.) i dve sa Evropskog prvenstva (2009. i 2017.).

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara