Detalj sa meča u Francuskoj (© Euroleague.net)
Detalj sa meča u Francuskoj (© Euroleague.net)

Milionski projekat Tonija Parkera stiže u Beograd na naoštrene crno-bele: De Kolo glavna pretnja

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.01.23. | 08:53

Partizan Mozzart Bet spreman da se revanšira Asvelu za poraz u dramatičnom finišu u Lioni. Meč u Štark areni zakazan je za 20.30

Vreme je za još jedan izazov u Evroligi za Partizan Mozzart Bet. Posle vrlo bitne pobede u petak nad Crvenom zvezdom, tim Željka Obradovića sprema se za još jednu osvetu. Baš kao što su crveno-beli u dramatičnom finišu slavili protiv Partizana u prvom međusobnom okršaju, tako je i Asvel pobedio posle prave drame u kojoj je klub iz Humske bio nadomak pobede, ali ipak dopustio protivniku da dođe do trijumfa. Sada se očekuje znatno drugačiji meč, pre svega jer se meč održava u Beogradu gde crno-beli igraju mnogo bolje, a i činjenica je da je tim napredovao u odnosu na mnoge segmente iz prvog meča.

Ipak, treba biti izrazito oprezan protiv kluba iz Francuske koji ima izrazitu NBA notu, kako po stilu igre tako i organizaciono. U pitanju je tim koji se vratio na velika vrata francuske košarke u 21. veku. Dovoljno je samo da vidite razmak od tačno 20 godina između titula prvaka Francuske (1981, 2001. godina), a imaju ih u riznici ukupno 21. Međutim, prava ekspanzija je počela 2014. godine kada je klub preuzeo legendarni NBA igrač i verovatno najbolji košarkaš Francuske svih vremena - Toni Parker. Kao predsednik kluba najzaslužniji je za neprestani napredak. I u igračkom kadru i u organizaciji, a pre svega u finansijama.

Izabrane vesti

Od dolaska Tonija Parkera na čelo Asvela, francuski klub se ustalio u elitnom društvu. Postali su, uz Monako, najpoznatiji predstavnici košarke u Francuskoj. Klub planira i povećanje budžeta kao i selidbu u novu dvoranu koja će imati kapacitet od 12.000 mesta, a sve sa ciljem da postane šampion Evrope. O svemu ovome pričao je zamenik predsednika Getan Miler.

Asvel je zvanično objavio da ove sezone raspolaže budžetom od 15.700.000 evra, veći u Francuskoj ima samo Monako.

"Oko 8.000.000 evra profita imamo od sponzora što je rekord za klub. Napredujemo na svim nivoima. Ustalili smo se u Evroligi, a to nam otvara mnoga vrata u budućnosti. Dugoročna ambicija je da postanemo šampioni Evrope, očekujemo da se tako nešto dogodi u narednih pet do sedam godina. Ove sezone želimo da napadnemo mesto koje vodi u plej-of Evrolige. Takođe planiramo da nam budžet bude između 22.000.000 i 23.000.000 evra", kaže drugi čovek kluba.

Za tako nešto je potrebno da klub nastavi da povećava profit iz sezone u sezonu.

"Ugovor sa Evroligom oko TV prava je vredan oko 2.500.000 evra ove sezone. Imamo i sreću da radimo sa sjajnim brendom kao što je Adidas. Sve to nam otvara vrata za nove promocije i očekujemo da u godinama koje dolaze povećamo profit na svim nivoima".

Čeka i zvanično preseljenje u novu dvoranu.

"Još uvek je teško odrediti tačan datum. Planiramo da imamo budžet od 20.000.000 evra u naredne tri godina, a potom ćemo ga povećati na 23.000.000. U novoj dvorani imaćemo blizu 2.000 VIP sedišta", dodao je Miler.

Crno-beli sa druge strane već imaju ustaljeni dom - Štark arenu koja će kao po običaju biti ispunjena s obzirom da je Partizan Mozzart Bet najgledaniji tim u Evroligi.

"Treba da pokušamo da popravimo sve neke stvari koje smo u toj prvoj utakmici slabo radili. Oni su u poslednjem kolu Evorlige odigrali sjajno protiv Fenerbahčea, juče su imali neke probleme gde im glavni centar Fal nije igrao. Igrali su u prvenstvu Francuske i izgubili od Monaka, ali mi skauting pravimo prema našoj utakmici i onome što je bilo izuzetno dobro u njihovoj pobedi protiv Fenerbahčea. Oni su igrali strašno agresivno, otvorili utakmicu izvanredno i sjajno šutirali za tri poena. To je ono o čemu moramo sutra da vodimo računa", istakao je Željko Obradović

Razlika u odnosu na prvi meč leži i u novim imenima. Za Asvel će igrati Di Bost, dok se u crno-beli tabor vratio Aleksa Avramović koji nije igrao u Francuskoj.

"U dobrom smo ritmu, trenirali smo i koliko god da smo umorni spremni smo za sve izazove. Bile u dve bitne utakmice izanas, sada dolaze tri takođe vrlo bitne. Imaju nove igrače, a jasno je svima da je Nando de Kolo glavna i udarna igla. Imaju takođe igrače koji mogu da pokrivaju nekoliko pozicija", rekao je Avramović.

Slično je protivnika analizirao i Danilo Anđušić.

"Očekuje nas još jedna jako bitna utakmica. Igramo protiv ekipe koja je jako dobra iako možda rezultati u poslednje vreme to ne pokazuju, mada su imali neke sjajne pobede poput one protiv Fenerbahčea. Igraju jako dobro, mislim da će biti jako motivisani da pred našim navijačima ostvare pobedu i povećaju svoje šanse za plej-of. Imaju iskusan tim, iskusne igrače. Pojačali su se, imaju De Koloa koji je lider ekipe i sigurno će biti potrebno da zaustavimo njega i njegovu kreaciju u igru. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj dobar niz koji smo napravili u poslednje vreme i da ćemo u dobrom rapoloženju putovati u Kaunas", istakao je Anđušić

Evroliga

22. kolo

Utorak

18.45 (1,70) Fenerbahče (14,5) Olimpijakos (2,30)

19.00 (1,90) Olimpija Milano (13,5) Baskonija (2,05)

20.30 (1,20) Barselona (19,00) Makabi (5,00)

20.30 (1,35) Partizan Mozzart Bet (16,00) Asvel (3,50)

20.30 (1,60) Valensija (14,5) Bajern (2,55)

21.00 (1,80) Virtus Bolonja (14,5) Crvena zvezda (2,15)

Sreda

18.30 (1,20) Efes (19,00) Žalgiris (5,00)

20.00 (2,70) Alba (19,00)Monako (1,55)

20.45 (1,10) Real Madrid (23,00) Panatinaikos (7,50)



tagovi

KK PartizanAsvelEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara