Dejan Milojević
Dejan Milojević

Milojević potpisao na dve i po godine: Može da ode u NBA posle svake sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 19:17

“Moj cilj je da odem u Ameriku, korona je to poremetila. Imao sam pregovore sa dva NBA kluba. Budućnost je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji”, kaže Milojević

 Dejan Milojević predstavljen je u Podgorici kao novo pojačanje Budućnosti. Na konferenciji za medije govorili su i sam Milojević, kao i prvi čovek Podgoričana, Dragan Bokan.

I otkrio je neke zanimljive detalje. Milojević je potpisao ugovor na dve i po godine. A, ima i jednu klauzulu u ugovoru.

Izabrane vesti

U ugovoru ima i jedna klauzula. Jedini uslov da Dejan dođe kod nas bio je taj da ima opciju odlaska posle svake takmičarske sezone, ako obezbedi angažman u NBA”, rekao je Bokan i dodao:

Deset godina sam na čelu kluba, a čini mi se da prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacije koja je pravila izvanredne rezultate počekom dvehiljaditih. Skoro deset godina je bio trener Mege, pravio nam je velike probleme, 2016. godine izbacio nas je u polufinalu ABA lige i to mi je najteži poraz. Izgubili smo sa 2-0 u seriji i uskratio nas je da se već te godine protiv Crvene zvezde borimo za plasman u Evroligu”, rekao je Bokan, a prenosi CdM.

Dodao je Bokan da Milojević neće biti pod moranjem osvajanja Jadranske lige.

Nema imperativ osvajanja ABA lige. Želimo da iz drugog plana isplivamo kao u sezoni 2017/2018 i dođemo to trofeja. Želimo da čekamo naš trenutak i ove godine. Siguran sam da ćemo sledeće godine biti bolji i mudriji, jer imamo veliki potencijal iz mlađeg pogona”.

Srpski stručnjak i nekadašnji igrač podgoričkog kluba nije krio zadovoljstvo.

Podgorica je meni drugi grad, gde imam mnogo prijatelja, gde sam i privatno dolazio, a ne samo profesionalno. Osećaću se kao kod kuće, pružiću sve od sebe. U Megi sam imao lep posao, sa zanimljivim igračima sa kojima sam želeo da radim svake godine. Verujte, da mi ovaj tim Budućnosti nije zanimljiv, ne bih došao”, rekao je Milojević.

Član stručnog štaba u reprezentaciji Srbije smatra da će ovaj angažman biti dobar za njega.

Moj cilj je da odem u Ameriku, korona je to poremetila. Imao sam pregovore sa dva NBA kluba. Budućnost je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji. Moja glava će biti u potpunosti u Budućnosti, ne u NBA. Gledamo da uđemo u plej-of ABA, da probamo da izbacimo nekog mladog igrača, da budemo konkurentni. A u plej-ofu svako svakog može pobediti”, rekao je Milojević.

Vlado Todorović ostaje deo stručnog štaba, a Milojeviću će u radu pomagati i Srđan Flajs, nekadašnji asistent Aleksandra Džikića.

Dejan će trenerski debi na klupi Plavih imati u subotu u Beogradu na gostovanju FMP-u.


tagovi

Dejan MilojevićBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara