Milojević preuzima Budućnost

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.01.21. | 08:33

Srpski stručnjak dogovorio saradnju sa Podgoričanima

Ostavka Petra Mijovića bila je iznenađujuća, reakcija uprave Podgoričana – ekspresna. Jedan od najperspektivnijih srpskih stručnjaka Dejan Milojević biće trener Budućnosti u narednom periodu, nezvanično saznaje MOZZART Sport. On bi sa crnogorskim ABA ligašem trebalo da već danas potpiše ugovor do kraja godine, uz opciju produžetka.

Međutim, dileme ne postoje. Posle poraza od Virtusa i ostavke Mijovića, postojalo je nekoliko ozbiljnih kandidata, ali prva želja uprave Budućnosti bio je upravo bivši centar Partizana. Harizmatični trener napravio je velike rezultate sa ekipom Mege, koju je predvodio punih osam godina. Osvojio je i Kup Srbije sa timom iz Sremske Mitrovice, ali nije to njegov najvažniji testament.

Izabrane vesti

Tokom rada u Megi afirmisao je mnogo talentovanih igrača. Najjači primer je Nikola Jokić, pod Milojevićem su još radili Bitadze, Jarmaz, Vasa Micić, Nemanja Dangubić. Međutim, u Budućnosti ga čeka sasvim drugačiji posao.

Imaće ogroman pritisak rezultata, jer uprava Budućnosti ultimativno želi da preotme tron od Crvene zvezde i vrati se u Evroligu. Podgoričani imaju tri poraza u regionalnom takmičenju i čeka ih trka sa Crvenom zvezdom i Mornarom za pol poziciju. Nadaju se u Budućnosti i prolasku u četvrtfinale Evroкupa.

Posle odlaska iz Mege i velikog oproštaja očekivalo se da Dejan Milojević karijeru nastavi u Americi. NBA je liga u sferi njegovog interesovanja, ali je očigledno da se kockice nisu posložile.


tagovi

Dejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara