Dejan Milojević (©Star Sport)
Dejan Milojević (©Star Sport)

Milojević spreman za debi: Cilj da odmah overimo plasman na Evrobasket; Avramović: Gruzija i Švajcarska veliki dužnici

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 11:29

“Mi idemo maksimalno da završimo ono za šta smo se okupili. Idemo na pobedu, nema kalkulacija i želimo da pobedimo na obe utakmice, bez obzira na to šta se priča u javnosti da je potrebno za nas da se plasiramo na Evrobasket“, dodaje Raduljica

Trening, kompletiranje PCR testova, ručak i put za Gruziju. Tako izgleda raspored košarkaške reprezentacije Srbije za naredni period.

Orlovi će se u Tbilisi zaputiti sa 15 igrača, dok će se Vasilije Micić i Marko Gudurić priključiti pred susret s Gruzijom. Selektor Igor Kokoškov zbog klupskih obaveza u Evroligi i utakmice protiv Albe neće biti tu u petak za Gruziju, pa će umesto njega debitantski meč kao prvi čovek na klupi upisati Dejan Milojević.

Izabrane vesti

“Znamo šta su nam ciljevi, napravili smo kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na ono što smo imali na raspolaganju. Nadam se da ćemo već posle prve utakmice obezbediti plasman na Evrobasket“, kratak i jasan bio je prvi pomoćnik Igora Kokoškova.

Kapiten Srbije Miroslav Raduljica vratio se u tim pošto je propustio novembarske utakmice u jeku pandemije virusa korona, svestan koliko su naredne dve utakmice važne.

“Ovi već teški prozori dodatno su otežani pandemijom virusa korona, moralo je sve vreme da se prati ko može da dođe – ko ne može. To nije izgovor za nas, jednostavno realnost. Mi idemo maksimalno da završimo ono za šta smo se okupili. Idemo na pobedu, nema kalkulacija i želimo da pobedimo obe utakmice, bez obzira na to šta se priča u javnosti da je potrebno za nas da se plasiramo na Evrobasket“.

Raduljicu je u ulozi kapitena Srbije tokom “balona“ u Finskoj odmenio Aleksa Avramović. On ističe da su Gruzija i Švajcarska ostali veliki dužnici Orlovima.

“Kod nas igranje za nacionalni tim predstavlja najveću motivaciju. Pokazaćemo da smo u vrhu svetske i evropske košarke i idemo u Gruziju bez ikakvih kalkulacija“.

Srbiju su u prethodnim utakmicama nadigrali upravo Gruzija u Beogradu pre godinu dana, pa onda Švajcarska u finskom Espou prošlog novembra.

“I jedni i drugi su nam ostali dužnici. Švajcarska nas je iznenadila u prošlom prozoru, Gruzija nam je nanela onaj prvi poraz u Beogradu. Izaći ćemo na teren s još većom motivacijom da ostvarimo glavni cilj“.

Srbija će u petak od 16 časova po srednjoevropskom vremenu ukrstiti koplja protiv domaćina poslednjeg "balona" Gruzije. U nedelju od 13 časova po srednjoevropskom vremenu poslednji rival biće Švajcarska.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeAleksa AvramovićMiroslav RaduljicaDejan Milojevićkvalifikacije za Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara