Dragan Milosavljević (© Star sport)
Dragan Milosavljević (© Star sport)

Milosavljević o fešti u Fuenlabradi: Mnogo lep gest! Svi mi Grobari se ponosimo titulom iz 1992.

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 13:21

„Oni doživljavaju Partizanov uspeh kao svoj. Tek posle osvajanja evropske titule je kod njih krenula da se stvara kultura košarke“, rekao je nekadašnji kapiten crno-belih za Mozzart Sport

Izgleda da je ljubav između Fuenlabrade i Partizana godinama sve jača i jača. Svako ko se u subotu našao u dvorani „Fernando Martin“, mogao je da oseti duh beogradskog kluba koji i dalje provejava u vazduhu. Španci su pružili dom crno-belima u teškim vremenima i tako zauvek ostali povezani neraskidivom vezom.

Na utakmici sa Obradoirom iskoristili su priliku da obeleže tri decenije od uspeha Obradovićeve ekspedicije, a toj predstavi prisustvovao je i Dragan Milosavljević, nekadašnji kapiten Partizana, sada uzdanica španskog tima.

Izabrane vesti

Mnogo lep gest Fuenlabrade, napravili su sjajnu feštu. Svi smo nosili dresove Partizan Fuenlabrada, u hali su svi bili crno-beli, imali su majice i dresove Partizanove. Na taj način su obeležili 30 godina od evropske titule“, rekao je Milosavljević u razgovoru za Mozzart Sport. „To je velika stvar u Fuenlabradi. Uveli su kulturu košarke posle toga, do tada uopšte nije bila popularna, niti se gledala, niti igrala. Posle tog osvajanja, svi su počeli da prate i počela je polako da se stvara kultura. Danas su učesnici ACB lige, tako da je sve ukupno mnogo lepa priča“.

S obzirom na to da je veče bilo posvećeno klubu u kome je Dragan izgradio košarkaško ime, kod njega se probudio drugačiji osećaj u odnosu na ostale...

Značilo mi je mnogo, proradile su emocije. I zbog Partizana i zbog celokupnog ambijenta. Lepo je biti deo te priče i istorije. Podigli su i dres sa brojem 92 pod svodove. Bilo je emotivno i za mene, a i za sve ljude ovde... Oni doživljavaju Partizanov uspeh kao njihov. To im je najveći uspeh, mogu slobodno da kažem - da je jedna takva ekipa igrala ovde i da se popela na krov Evrope“.

Beogradski klub je probudio ljubav prema igri pod obručima u Fuenlabradi, a zauzvrat je dobio nešto što tada nije imalo cenu...

Lepo je što su pomogli Partizanu u tim teškim trenucima, kada se vodio rat, pa nisu mogli da igraju. Zanimljivo mi je da su čak navijali za beogradski klub protiv Huventuda u tom finalu“, uz osmeh priča Milosavljević.

To što imaju u timu bivšeg kapitena bratskog kolektiva iz Srbije, za Špance je velika stvar.

Pričali smo mnogo o tome, pitali me često o Partizanu. Znam da je predsednik Fuenlabradeu veoma dobrim odnosima sa Željkom Obradovićem, Predragom Danilovićem... Stalno se čuju, na vezi su, imaju bratski odnos“.

Pomisao da je igrao u klubu koji je nekada bio evropski šampion, u Draganu budi bezgraničan osećaj sreće.

Bio sam mali tada, ali svi mi Grobari se ponosimo tom titulom. Sigurno da je velika stvar za klub, uvek se rado sećamo. Bio sam ovde na turniru kad je bilo 20 godina, igrali smo sa Fuenlabradom. Sad sam na neki način ponovo tu kad se obeležava 30 godina. To je baš lepo za mene“.

Oseća se u njegovog glasu da je zadovoljan, pre svega jer ponovo igra košarku i pruža zapažena partije.

Super sam. Drago mi je što sam se vratio, nemam nikakvih problema... Čak 21 mesec nisam igrao košarku. Stvarno je bilo veoma teško. Posle otkaza u Bursi, pronašao sam sredinu u kojoj se osećam dobro. Postepeno sam uspeo da se vratim košarci, uživam i srećan sam“, zaključio je Dragan Milosavljević javljanje za naš portal.



tagovi

FuenlabradaKK PartizanACB ligaDragan Milosavljević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara