Nikola Milutinov (©Starsport)
Nikola Milutinov (©Starsport)

Milutinov: Igrali smo našu igru, dodavali Nikoli i on nas je odveo do trijumfa, Jare dokazao da je vrhunski

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 23:03

Centar reprezentacije Srbije bio među najzaslužnijima za trijumf nad Grčkom

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Grčku u spektakularnoj atmosferi krcate Beogradske arene (100:94). Blistao je Nikola Jokić (29 poena), ali svi reprezentativci su dali vredan doprinos u borbi protiv braće Adetokunbo i ostatka veoma kvalitetne grčke selekcije.

Među najboljima je bio i Nikola Milutinov, koji je maestralno odmenio Jokića i susret okončao sa 12 poena i četiri uhvaćene lopte.

Izabrane vesti

"Utisak je odličan, pobedili smo. Mislim da smo mogli i ranije, ali šta da se radi. Bitno je da nismo odustali u produžetku, igrali našu igru, dodavali Nikoli i da nam je na kraju pomogao da dođemo do pobede", priča Milutinov posle susreta.

Nije bilo lako "juriti" Janisa, Tanazisa i Kostasa Adetokunba.

"Oni tako igraju, atletski su sjajni, zato vrše taj pritisak, imaju snage da igraju u napadu i odbrani 40 minuta. Verovali su da će im to pomoći. Utakmica je bila na dve-tri lopte. Bilo je teško, ali smo pobedili i to je najbitnije".

Senku na veliki trijumf bacila je povreda Vasilija Micića, ali ga je fantastično odmenio Ognjen Jaramaz.

"O Vasi se ništa neće znati dok ne bude uradio magnet, videli smo ga u svlačionici. Bilo je teško, ali moram da pohvalim Ognjena. Jare je odigrao fenomenalnu utakmicu, pogađao bitne trojke i pokazao da je vrhunski igrač. Dokazao je i našoj javnosti da ima mnogo kvaliteta".

Milutinov se fantastično borio pod obručima, a u poslednjim sekundama treće deonice je fantastično pogodio posle ofanzivnog skoka. Uhvatio je loptu u reketu i u letu je poslao sa zvukom sirene kroz obruč.

"Znao sam da je ostalo malo vremena, tako da mi je preostalo samo da pokušam da šutnem i na sreću je ušla".

Od sutra će u mislima biti samo Turska.

"Da uživamo večeras u ovoj pobedi, a sutra ćemo da razmišljamo o Turskoj. Pobeda večeras znači mnogo, utakmica je bila od velike važnosti. Potrošili smo se, ali šta je tu je. Turska je u istoj situaciji. Idemo tamo da damo sve od sebe i probamo da pobedimo".

Zahvalio se srpski centar i na sjajnoj podršci.

"Sjajna atmosfera. Hvala navijačima što su ispunili halu doi poslednjeg mest, mnogo nam je značilo. Nadam se daće biti tako i u budućnosti", zaključio je Milutinov.



tagovi

Nikola Milutinovkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara