Nikola Milutinov (©Starsport)
Nikola Milutinov (©Starsport)

Milutinov kao Supermen: 21 poen i 21 skok u novom trijumfu Olimpijakosa

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 22:15

Filipa Petruševa nije bilo u timu

Dominacija. Tako se jedino može opisati partija Nikole Milutinova u grčkom prvenstvu. Poigravao se sa košarkašima Kardicasa pod obručima i doneo Olimpijakosu trijumf. Bio je neumoljiv. Izgledao kao Supermen naspram rivala. Crveno-beli su na kraju slavili 54:83, a centar srpske reprezentacije je susret okončao sa neverovatnim učinkom: 21 poen i 21 skok!

Proveo je 25 minuta na parketu, uzeo 13 šuteva iz igre, pogodio osam. Izveo je i sedam bacanja, ubacio pet. Uhvatio je čak devet skokova u napadu, 12 u odbrani, ubeležio i po dve blokade i asistencije, iznudio osam faulova za indeks 39!

Izabrane vesti

Jorgosu Barcokasu je bio dovoljan Nikola da udari recku, ali solidan posao odradili su i Ajzea Kenan sa 16, Luk Sikma sa 12 i Janulis Larencakis sa 11 poena. Protivnici su bili prosto nemoćni protiv srpskog džina, a jedino su bekovi Marek Klasen sa 12 i Šek Bjukenan sa 10 poena upisali dvocifren učinak.

Posle određenih problema sa povredom Milutinov se polako vraćao, a posle ove erupcije spreman je da dominira i na evroligaškim terenima. Kako vreme bude odmicalo imaće i sve veću pomoć u zemljaku sa kojim je osvojio srebro u Manili, Filipu Petruševu, koji je debitovao minule sedmice u dresu tima iz Pireja, ali u Evroligi. U grčkom prvenstvu, najverovatnije zbog ograničenog broja stranaca, još nije dobio šansu.

Predvođen bivšim centrom Partizana i CSKA, Olimpijakos je došao do devetog trijumfa (9-1) i nastavio da diše za vrat vodećem Panatinaikosu (10-0). Karticas je ostao na dnu sa samo jednim trijumfom (1-9).



tagovi

KK OlimpijakosNikola Milutinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara