Nikola Milutinov (©MN Press)
Nikola Milutinov (©MN Press)

Milutinov odigrao mesec za pamćenje: Dabl-dabl prosek i MVP nagrada

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 14:28

Srpski centar briljirao u Evroligi

Nikola Milutinov je najbolji igrač Evrolige za decembar, saopšteno je na sajtu elitnog klupskog takmičenja!

Da li je uopšte bilo sumnje? Milutinov je igrao mesec iz snova pošto je pomerio granice i pokazao zašto je jedan od najboljih, ako ne i prvi centar Evrolige! Samo nekoliko dana pošto je postavio rekord takmičenja po broju uhvaćenih lopti u napadu (16) star četrnaest godina Milutinov je MVP nagradu zaslužio tako što je beležio prosečan dabl-dabl učinak sa 12,3 poena, 12,5 skokova i indeks korisnosti 24! CSKA Moskva je pod njegovom komandom završio mesec za nama sa perfektnim učinkom (6-0), a Milutinov je imao 66 odsto uspešnosti iz igre za 165 minuta na parketu, uz samo tri izgubljene lopte!

Izabrane vesti

Decembar je završio sa pet uzastopnih dabl-dablova, a svoj 26. rođendan proslavio je trijumfom nad Olimpijom u Milanu. Zanimljivo, Milutinov je MVP priznanje dobio mesec posle svog klupskog kolege Majka Džejmsa i oni su postali tek drugi par saigrača koji su u uzastopnim mesecima dobili ovu prestižnu nagradu. Prošli put su to napravili Andrej Kirilenko i Nenad Krstić u oktobru i novembru 2011. takođe kao tandem Armejaca!

Milutinov je mesec iz snova započeo protiv svog bivšeg kluba Olimpijakosa. CSKA je crveno-bele zadržao na samo 61 poenu i razlici od 19 poena. Srpski reprezentativac je tada ubacio samo četiri poena, ali je prikupio osam skokova po čemu je bio ispred ostalih. Nedelju dana kasnije prikupio je po 11 poena i skokova, uz četiri asistencije u gradskom derbiju protiv Himkija, da bi duplu sedmicu zaokružio sa 12 poena i 10 uhvaćenih lopti u onom demoliranju Efesa sa 100:65. Zatim je imao po 13 poena i skokova u trijumfu nad Zenitom (83:65), da bi u Vilerbanu protiv Asvela (87:78) imao 17 poena i 14 uhvaćenih lopti. Tačku na 2020. stavio je u Milanu gde je dopisao 17 poena i 19 skokova!

Iako ima samo 26 godina, Nikola Milutinov je trenutno na deobi sedme pozicije večne liste najboljih ofanzivnih skakača sa 438 pokupljenih lopti u protivničkom reketu. Njegov prosek od dva i po ofanzivna skoka po meču najviši je među svim asovima na listi od deset najboljih!

Milutinovu je ovo prva MVP nagrada za igrača meseca u osam i po godina dugoj evroligaškoj karijeri. Istu je započeo u Partizanu sada već davne 2012. godine kao 18-godišnjak.



tagovi

EvroligaKK CSKA MoskvaNikola Milutinov

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara