Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Milutinov opet najbolji, ali Zenit razbio CSKA i odveo VTB finale u majstoricu

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.06.22. | 21:30

Igraće se sedma utakmica

Šampiona VTB lige odlučiće majstorica! Košarkaši Zenita uspeli su potpuno da se vrate u život i nadoknade dve pobede zaostatka čime su se izborili za sedmu utakmicu finalne serije koja je pre samo nekoliko dana izgledala kao da je rešena...

Ekipa Ćavija Paskvala razbila je CSKA rezultatom 82:63 (16:21, 23:12, 20:15, 23:15) i izborila se za sedmi susret koji je na programu u nedelju gde će prednost domačeg terena imati branilac titule.

Izabrane vesti

Džordan Miki predvodio je klub iz Sankt Peterburga sa 17 poena uz šest skokova, dok je Bili Beron imao 11, a Tajson Karter 10 poena. Kod Armejaca Nikola Milutinov ponovo je bio najbolji sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Aleksej Šved dodao 14 poena i šest skokova.

Gosti su bolje otvorili susret i na početku druge četvrtine imali maksimalnih +7 (23:16), ali je usledio odgovor u seriji 16:4 kojom je Zenit poveo sa 32:27, preuzeo kontrolu utakmice i stekao prednost koju više nije ispuštao do kraja. Štaviše, domaćin je u drugom poluvremenu potpuno razbio protivnika kojem ni u jednoj od preostale dve deonice nije dozvolio više od 15 poena, posle druge četvrtine u kojoj je CSKA ubacio samo 12 poena...

CSKA je na tri minuta do kraja uspeo da se spusti na deset poena zaostatka (71:61), ali je Zenit odgovorio serijom 6:0 čime je overio pobedu.


tagovi

KK CSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgNikola MilutinovBili BeronVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara