Nikola Milutinov (©Dragana Stjepanović)
Nikola Milutinov (©Dragana Stjepanović)

Milutinov: Teško mi je, ali doći će i to zlato jednog dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 17:29

Centar srpske reprezentacije samokritičan posle poraza u finalu

Hrabro su se Orlovi borili do poslednjeg trenutka, ali nije se dalo da čudesan Mundobasket ukrase zlatom. Može da se polemiše o propuštenim prilikama u finalu, sudijskom kriterijumu, ali reprezentacija Srbije je na Filipinima napravila veliki uspeh. Osvojeno je srebro, obezbeđeno mesto na Olimpijskim igrama.

Veliki zasluge za izvanredan rezultat idu definitivno na račun Nikola Milutinova, koji je do finala bio bez premca najbolji centar na turniru. Ipak, Nemci su mu našli žicu, čvrsto ga čuvali, ponekad čini se i preko granice faula, ali uspeli su da ga ostave na samo dva poena.

Izabrane vesti

"Nisam bio na nivoa kao na čitavom turniru i mnogo mi je teško zbog toga. Srebro je veliki uspeh, moglo je i bolje, ali niko sem možda nas i trenera nije verovao, ali pokazali smo timsku igru tokom čitavog turnira i... Samo treba da radimo, verujemo u sebe i doći će to zlato jednog dana", rekao je Milutinov posle finala Svetskog prvenstva.

Videlo se da su se Nemci odlično pripremili za centra Olimpijakosa, koji je na planetarnoj smotri još jednom pokazao da je jedna od najboljih u Evropi na svojoj poziciji. Pokazao mu je rivalu finalu veliki respekt, tako što je odbranu dobrim delom koncipirao na njegovom zaustavljanju.

"Udvajali su me, tražio sam svoj ritma, pokušavao malo i na silu da nađem sebe, nisam uspevao kroz čitavu utakmicu i krivo mi je... Šta je, tu je, gotova je utakmica, moram da nastavim da radim bolje i da se spremim za sledeću godinu".

Odaje Milutinov priznanje Nemačkoj za izuzetan turnir. Prvi put je stigla do finala Svetskog prvenstva i odmah osvojila zlato - bez poraza (8-0). Ušla je Nemačka u probrano društvo sa Argentinom, Brazilom i Španijom, kao jedina država koja može da se pohvali da je bila šampion sveta u fudbalu i košarci.

"Došli su sa najboljim timom što imaju, igrali čitav turnir odlično, nisu imali nijedan poraz. Zasluženo su došli do zlatne medalje. Nadam se da ćemo sledeće godine napraviti korak više".

Gubili su Orlovi i 12 razlike u poslednjoj četvrtini, ali se nisu predavali. Prišli su na minus od dva poena - nisu ipak smogli snage za preokret.

"Nismo odustali. Pokušali smo da se vratimo, bio je taj šut iz kornera za izjednačenje, nažalost, nije ušao. To je košarka, nekad lopta uđe, nekad ne uđe. Večeras nije htela i moramo da nastavimo da radimo i budemo bolji", zaključio je Milutinov.



tagovi

Nikola Milutinovkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara