Nikola Milutinov (©Starsport)
Nikola Milutinov (©Starsport)

Milutinovu MVP priznanje posle pobede nad Partizanom

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 14:01

Iako je Janulis Larencakis pogodio šuteve koji su vratili Olimpijakos u život, srpski centar je odigrao ključnu ulogu u trijumfu tima iz Pireja

Košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu uspeli da savladaju Olimpijakos u Pireju, uprkos odličnoj igri u trećoj četvrtini i prednosti od osam poena u četvrtom kvartalu. Trojkom Džejmsa Nanelija sa zvukom sirene izborili su produžetak, nakon što je Janulis Larencakis vratio crveno-bele u igru, a u dodatnih pet minuta ekipa Željka Obradovića nije imala rešenja za Nikolu Milutinova.

Pravio je srpski reprezentativac velike probleme u reketu bivšem timu, pa su morali prekršajima da ga zaustavljaju, ali je pogodio pet od šest penala u produžetku i trasirao ekipi Jorgosa Barcokasa put ka pobedi. Tako je suštinski bilo kada god je bio na parketu, pa je susret okončao sa 16 poena (12/14 sa linije penala), sedam skokova, dve asistencije i čak 10 iznuđenih faulova za indeks korisnosti 30. To mu je donelo i titulu najboljeg igrača četvrtog kola Evrolige. Po sedmi put u karijeri poneo je laskavo priznanje MVP-a runde u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Vratio se minulog leta u Olimpijakos iz moskovskog CSKA, iako nije tajna da ga je želelo još nekoliko klubova iz Evrolige. Odabrao je poznatu sredinu i po povratku na najveću kontinentalnu pozornicu pokazao da je jedan od najboljih centara u Evropi. Dosad je beležio 14 poena i 5,5 skokova, za prosečan indeks 22,5 na evrosceni. Korisniji je zasada samo njegov imenjak, Nikola Mirotić, koji je na tri nastupa imao prosečan indeks 23,7.

Interesantno je ipak da Milutinov nije imao i najveći indeks u četvrtom kolu, pošto je Čima Moneke upisao 32 poena i devet skokova (indeks 37), ali razlika je u tome što je Baskonija izgubila od Žalgirisa, a srpski centar odigrao ključnu rolu u pobedi Olimpijakosa. Šabaz Nejpir iz Crvene zvezde je zahvaljujući odlično odigranom drugom poluvremenu u Bolonji bio treći najkorisniji igrač kola sa indeksom 28, dok su Brejdi Manek i Rolands Šmits sakupili po 27 indeksnih poena u trijumfu nad timom iz Vitorije.



tagovi

Nikola MilutinovKK OlimpijakosKK PartizanŠabaz NejpirČima MonekeRolands Šmits

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara