Foto: Starsport
Foto: Starsport

Mirotić MVP Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 12:09

As Barselone najbolji igrač elitnog evropskog takmičenja za sezonu 2021/22

Nikola Mirotić proglašen je za najboljeg igrača Evrolige za aktuelnu sezonu. Asu Barselone danas je na ceremoniji u Beogradu i zvanično dodeljeno MVP priznanje, a nagradu mu je uručio Željko Obradović, strateg Partizana.

Izabrane vesti

"Hteo bih da kažem da mi je posebna čast što sam nagradu dobio od velikana kakav je Željko Obradović. Hvala Barseloni, trenerima, stručnom štabu, saigračima na velikoj podršci. Pre nekoliko nedelja moj prijatelj Nik Kalates mi je rekao da ga se setim kada budem davao govor, ako osvojim nagradu. On je izuzetan saigrač i Kalates i veliko je zadovoljstvo što delimo svlačionicu. Posebna zahvalnost ide mom kondicionom treneru Jadranu Vujačiću, on mi je bio prvi trener kada sam počeo da trener. On me je gurao jako da dođem od ove pozicije. Najviše je verovao u mene, čak i više od mene samog, zato ovaj trofej ide i njemu. Osećaj je sjajan što je ova nagrada u mojim rukama. Znam da nisam završio posao, znam šta me još čeka. Vasa Micić je prošle godine bio fenomenalan, dokazao je to i na F4 turniru, nadam se da je sada red na mene", rekao je košarkaš Barselone.

Uz Mirotića, u ideanom timu Evrolige našli su se i Majk Džejms (Monako), Šejn Larkin (Efes), Saša Vezenkov (Olimpijakos) i Edi Tavares (Real Madrid), a nagrade su im uručili Dejan Tomašević i Felipe Rejes.

Priznanje za najboljeg defanzivca, glasovima evroligaških trenera, otišlo je u ruke Kajla Hajnsa iz Olimpije Milano, a za trenera godine struka je izabrala stratega Olimpijakosa Jorgosa Barcokasa kojem je nagradu Aleksandar Gomeljski uručila Nena Ivković, supruga pokojnog Dušana Dude Ivkovića.

“Ovo je emotivan momenat za mene, hvala supruzi Dude Ivkovića što mi je predala nagradu. Ovo je velika čast, dobio sam veliku nagradu. Hvala Olimpijakosu, stručnom štabu, upravi i igračima što su mi omogućili da osvojim ovo priznanje. Poseban je osećaj kada te kolege izaberu za trenera godine“, poručio je Barcokas.

Za najbolji trenutak proglašena je trojka Kostasa Slukasa za pobedu nad Efesom u produžetku, dok je titula zvezde u usponu pripala Rokasu Jokubaitisu iz Barselone.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić najbolji je strelac ovosezonskog takmičenja, a nagradu Alfonso Ford mu je uručio Igor Rakočević, koji je tokom bogate karijere tri puta osvajao pomenuto priznanje.

Foto: StarsportFoto: Starsport



tagovi

MVP Evrolige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara