Nikola Mirotić (Foto: Star sport)
Nikola Mirotić (Foto: Star sport)

Mirotić posle pomračenja u Kaunasu: Snosim veliku odgovornost, izvinjavam se navijačima

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 02:28

"Nisam bio na nivou koji se od mene očekuje, nisam mogao da pomognem timu”, istakao je crnogorski košarkaš posle poraza od Reala

Ni iz šestog pokušaja Nikola Mirotić nije uspeo da dođe do trofeja Evrolige. Kletva crnogorskog košarkaša, kako su inostrani mediji nazvali njegovu nemogućnost da se popne na košarkaški tron Evrope, i dalje traje. Tri sezone je Mirotić sa Realom dolazio na Fajnal for i svako izgubio (madridski klub osvojio Evroligu godinu dana kasnije bez njega), da bi isto ponovio u prethodne tri godine i sa Barselonom.

Za poslednji neuspeh najveći deo krivice verovatno ide na njegov račun, s obzirom na to da je u polufinalu protiv Reala u Kaunasu u petak veče odigrao jednu od najgorih partija u karijeri. Ubacio je svega tri poena od kojih je prvi postigao nepunih pet minuta pre kraja utakmice, pogodio je tek jedan od deset šuteva iz igre, nijedan od sedam za tri poena… Meč je završio sa indeksom korisnosti -2, trećim najslabijim u evroligaškoj karijeri…

Izabrane vesti

Prošlogodišnji MPV Evrolige svestan je da je podbacio u okršaju sa Realom...

"Prvo, čestitao bih Real Madridu, odigrali su odličnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu. Zasluženo su pobedili. Teško je izvuži zaključak u ovom trenutku, ali snosim veliku odgovornost za naš poraz. Nisam bio na nivou koji se od mene očekuje, nisam bio u mogućnosti da pomognem timu. Osećam se loše. Izvinjavam se našim navijačima, hvala im na podršci i na tome što su došli ovde", rekao je Mirotić posle meča za DAZN.

Jasno je 32-godišnjem košarkašu da neće imati još mnogo prilika da se domogne trofeja Evrolige.

"Ovaj poraz boli mnogo jer je to bila još jedna propuštena prilika. Pomislite da neće biti još mnogo prilika, jer svi znamo koliko je teško doći na Fajnal for. Ovo je težak dan", zaključio je Mirotić.

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je na konferenciji posle utakmice stao u odbranu jednog od najiskusnijih igrača ekipe.

"Igrači su ljudi, mogući su loši dani. Ne smeta mi njegovo izdanje. Bili smo blizu. Ono što mi smeta je da nismo igrali kao tim. Individualna izdanja su svakakva, sve je moguće. Najviše mi smeta što nismo stvari radili kao tim, već smo sve kao individualci rešavali i zbog toga smo tu gde smo, bez prilike da igramo za titulu”, istakao je litvanski stručnjak.



tagovi

KK BarselonaNikola MirotićŠarunas JasikevičijusEvroligaFajnal for

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara