Nikola Mirotić
Nikola Mirotić

Mirotić: Sjajno iskustvo sa omiljenim trenerom Etoreom Mesinom

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.24. | 01:05

Nikola Mirotić pričao sa medijima posle osvojene titule u Italiji

Treću sezonu zaredom ekipa Olimpije Milana je šampion Italije. Etore Mesina je uprkos brojnim problemima tokom sezone, pre svega sa formom u Evroligi i povredama igrača, uspeo da pronađe recept protiv Virtusa i dođe do titule, pre svega zahvaljujući izvanrednom izdanju Nikole Mirotića.

Sam Mirotić je bio neko ko je obeležio prošlo leto jer je već bio viđen kod Željka Obradovića u Partizanu, da bi napravio veliki zaokret i otišao kod Mesine u Milano.

Izabrane vesti

Sada je sa 30 poena i 12 skokova bio najzaslužniji za trijumf u četvrtom meču finalne serije koji je i doneo titulu.

"Zahvalan sam zbog ovog momenta u ovoj fazi moje karijere. Bilo je sjajno osvojiti titulu sa mojim omiljenim trenerom, Etoreom Mesinom. Ponosan sam na saigrače, jer na početku sezone stvari nisu išle kako treba. Uspeli smo da podignemo trofej i posvećujemo ga navijačima. Hvala porodici na podršci, uvek je specijalno da iskusim ovu emociju sa svojom decom”, rekao je Mirotić za DAZN.

I Etore Mesina je pričao posle meča istakavši da nije bilo očekivano postići ovakav rezultat.

"Velika satisfakcija, slavili smo protiv sjajnog tima. Uvek je neko drugi iskakao tokom finalne serije, dok smo kroz čitav play-off pronašli oštricu, koju smo imali tek na momente u celokupnoj sezoni. Ostvarili smo na neki način i neočekivan rezultat. Nije postojao momenat tokom doigravanja kada sam osetio da osvajamo, ali je protiv Trenta počela da se oseća kohezija”, rekao je Mesina.tagovi

Nikola MirotićEtore MesinaOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara