(©MN Press)
(©MN Press)

Mirotićeva emotivna poruka: Volim Srbiju i njen narod, biće posebno uzeti titulu u Areni

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 13:14

Španski reprezentativac i MVP Evrolige za ovu sezonu ne krije svoju ljubav prema naciji kojoj mnogo pomaže kroz humanitarni rad

Skromnost je odlika velikana, a Nikola Mirotić je u svakom pogledu jedan od najvećih, pre svega ljudi, a onda i košarkaša na evropskoj sceni.

Odlična izdanja krunisao je MVP titulom gde je posebnu zahvalnost iskazao svom prvom treneru Jadranu Vujačiću sa kojim je podelio najveće individualno priznanje u Evroligi, da bi nekoliko trenutaka kasnije izneo svoje emocije prema Srbiji i njenom narodu.

Izabrane vesti

“Ljudi koji me dobro poznaju znaju koliko volim Srbiju, koliko mi je stalo do ove zemlje i ljudi. Nema dileme, biće ovo poseban događaj za mene. Ovo mesto gledam kao na moju kuću. Biće posebno za mene da osvojimo titulu, ali moramo da budemo strpljivi i skromni, da idemo korak po korak“, poručio je Mirotić i iskazao želju da njegov tim ostane na istim talasnim dužinama kao u dosadašnjem delu sezone i uradi ono što nije prošle godine u Kelnu, kada se na putu ka tituli isprečio Efes Vasilija Micića.

Nikola Mirotić je poznat po svom humanitarnom radu i pogotovo nesebičnom davanju srpskim porodicama, narodu i organizacijama koje se bave ukazivanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Nedavno je otkriveno da je najbolji košarkaš Barselone izdvojio pola miliona evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a to je samo jedan poduhvat u podužem humanitarnom radu košarkaškog asa.

Barselona u polufinalu Evrolige igra protiv madridskog Reala, a Klasiko je na programu u četvrtak od 21 čas.


tagovi

Nikola MirotićEvroligaMVP Evrolige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara