Miško Ražnatović: Beogradski velikani nisu projekti na godinu dana, Partizan iz 1992. bi sada bio poslednji u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 12:08

„Ovo je najbolja godina srpske košarke, u gradu se ne priča o politici, samo o košarci“, poručio najbolji evropski agent

Beograd je postao košarkaška prestonica Evrope. Pravi čuda Partizan Mozzart Bet na čelu sa Željkom Obradovićem i večeras ima kolosalnu šansu da se približi istorijskom uspehu i odlasku na fajnal-for. Nije tajna da veliki broj Grobara veruje da će najtrofejniji evropski trener ponoviti uspeh iz 1992. godine i staviti crno-belima evropsku krunu na glavu.

Crvena zvezda nije uspela da se domogne plej-ofa, ali je u Beogradu skinula brojne skalpove i bila konikurentna za visok plasman do poslednjeg kola. Priča se o fenomenu srpske košarke na vim meridijanima, a o tome je u intervju za portal „basketnews“ govorio i najpoznatiji evropski agent Miško Ražnatović.

Izabrane vesti

„Očigledno je da je ovo najbolja godina u istoriji srpske košarke. Oba tima imaju odlične budžete, potpisali su sjajne igrače. Uzbuđenje u Beogradu je na najvišoj mogućoj tački. Nikada nisam očekivao da će igrači poput Kampaca, Ledeja, Nanelija i Pantera doći u Srbiju. Ali Bogu hvala oni su tu. Tema broj jedan u Srbiji je košarka. Ne politika, već košarka“, poručio je Miško Ražnatović.

Čuveni agent je dobio pitanje o tome da li će Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda moći i u narednom periodu da ulažu ozbiljan novac.

Čini mi se da su oba kluba dala all-in ponudu kako bi obezbedila mesto u Evroligi. Ne mogu da vam dam tačan odgovor na pitanje da li će i budućnosti imati slične budžete, ali informacije koje imam govore da će tako biti. U najgorem slučaju trebalo bi da imaju slične budžete. To nisu projekti na godinu dana. Biće ozbiljni i jedni i drugi. Mogu samo da zamislim kakva će atmosfera biti u gradu za dve sedmice kada se Partizan i Crvena zvezda budu sastali u finalu Jadranske lige. Biće to nešto sasvim posebno“.

On je govorio o fenomenu Partizanove publike.

„Ovo što se dešava oko Partizana je apsolutno suludo. Karte su veoma skupe. Niko ne pita za cenu, samo se kupuje. Verujem da bi, kako je rekao predsednik kluba, i fudbalski stadion bio pun. Čak sam i ja u vrlo teškoj situaciji. Ljudi ne mogu da shvate da ne mogu da nađem ulaznice. Zvalo me je 50 prijatelja i svima sam govorio da je to nemoguće nabaviti. Oni misle da ne želim da im pomognem, ali se dešavalo da tri sedmice pre utakmice nema karata“.

Zanimljivu opservaciju imao je Miško Ražnatović o sadašnjem odnosu snaga u evropskoj košarci, kao i o tome da je kvalitet na Starom kontinentu na istorijskom maksimumu. On je čak hrabro poručio da bi Partizanov tim iz 1992. godine sada bio poslednji u Evroligi.

„Sada je bolja košarka nego u to vreme. Jer nekada je u Evroligi bilo deset timova. Da Partizanov legendarni tim igra u sadašnjoj Evroligi bio bi poslednji. Ne želim da omalovažavam velike talente poput Saše Danilovića ili Aleksandra Đorđevića. Koliko se sećam tada je bilo od 14 do 16 utakmica, sada ih ima 40. Sve je drugačije. Nekada ste morali da pobedite jedan italijanski ili dva španska tima. Sada je tu gomila španskih timova“.

Deo razgovora bio je posvećen Nikoli Jokiću i Vlatku Šančaru koji bi mogli da se okite titulom NBA šampiona.

„Bojim se da će to biti jako teško, pogotovo u polufinalu protiv Finiks Sansa. To je izvanredan tim. Denver ima prednost domaćeg terena, ali u NBA nije kao u Srbiji, gde ta prednost ima 70 posto uticaja. Oni imaju šansu, mnogo veću šansu nego ranije. Ali sumnjam da se osećaju komforno“, rekao je Ražnatović.


tagovi

Miško RažnatovićŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara