Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Mister Kup Duško Ivanović: Mentalni sklop je najbitniji, zasluženo nosimo trofej u Beograd

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 23:46

“Znali smo šta nas očekuje u ovoj utakmici i finalu. Mega je izuzetno talentovana ekipa, igra sa dosta trčanja i tranzicije, uspeli smo da odgovorimo na to“, poručio je MVP i najbolji strelac finala Ognjen Dobrić

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Rekordni, deveti Kup Radivoja Koraća. Ponovo u Nišu, treći put zaredom, sada protiv Mege koja se hrabro držala dok Ognjen Dobrić nije otvorio šutersku kliniku, preuzeo komandu i odveo Crvenu zvezdu do prvog trofeja u sezoni.

Izabrane vesti

Slavile su tribine niškog Čaira obojene u crveno-belo, a trener Duško Ivanović kaže da je pehar Žućkove levice zalog za budućnost i velika motivacija pred završnice preostalih takmičenja u sezoni.

“Čestitke svim igračima i stručnom štabu, sva tri dana odigrali smo fokusirano. Imali smo tri dobra protivnika, na sve tri utakmice su igrači bili koncentrisani i zasluženo nosimo trofej za Beograd. Pohvalio bih atmosferu koja je bila fenomenalna i navijače koji su još jednom pokazali da su stub“, poručio je Ivanović.

Čovek koji je četiri puta osvojio španski kup, dva puta švajcarski i po jednom grčki i francuski sada se okitio i peharom u Kupu Radivoja Koraća, što dovoljno govori da zna kako se dobijaju utakmice zbijene u mali okvir...

“Sama priprema nije toliko bitna. Kup je drugačiji jer se igra jedna utakmica, na ispadanje i ako nisi fokusiran, ako nisi spreman da istrpiš da bi pobedio, onda nisi spreman. Mentalni sklop je najbitniji, da izdržiš te tri utakmice i pobediš“.

Najbolji strelac i MVP finala Ognjen Dobrić poručio je da izvedva večeras možda nije bila najlepša, ali da je trofej osvojen...

“Znali smo šta nas očekuje u ovoj utakmici i finalu. Mega je izuzetno talentovana ekipa, igra sa dosta trčanja i tranzicije, uspeli smo da odgovorimo na to. Možda nije izgledalo najlepše, ali stigli smo do pehara i to je najbitnije. Ovo je podstrek za nastavak sezone“.

Dobrić je sada objedinio MVP priznanja u Superligi, ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća.

“Znači mi mnogo. Nisam ulazio u meč sa tom idejom, nikada ne ulazim tako, već sa idejom kako da pomognem ekipi da pobedi i osvoji pehar. Nikada ne bih izdvojio sebe, već smatram da je ovo pobeda celog tima“.



tagovi

Ognjen DobrićKK Crvena zvezdaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.Duško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara