Pjerija Henri (©MN Press)
Pjerija Henri (©MN Press)

Misterija Pjerija Henri: Dve nedelje van stroja, šuška se da je završio sa Baskonijom, klub bez konkretnog objašnjenja

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 17:12

"Obavestićemo javnost kada budemo imali nešto da je obavestimo, kada sve bude jasno", istakao je sportski direktor tima iz Vitorije Feliks Fernandez

Već neko vreme u timu Baskonije nema plejmejkera Pjerije Henrija. Pružao je sjajne partije u decembru, bio među najzaslužnijima za seriju pobeda. Ipak, od 10. januara se nije pojavio na terenu, tačnije od susreta sa minhenskim Bajernom u Evroligi. Zvanično ga mori povreda lista (velikog mišića zadnjeg dela potkolenice soleusa), ali španski mediji su počeli da spekulišu da je nešto drugo posredi, čak i da je završio sa klubom iz Vitorije.

Madridski AS ide i korak dalje, te ističe da su Baski već krenuli u potragu za novim plejmejkerom, te da zbog svega klub prolazi kroz manju krizi.

Izabrane vesti

List iz glavnog grada Španije dodaje da će, osim ako se ne desi nešto neočekivano, u narednim danima biti obelodanjen Henrijev odlazak iz kluba, kao i dolazak zamene.

Zvanično, Baskonija se nije oglasila po pitanju iskusnog plejmejkera, ali lokalni list Noticias De Alava je iskoristio priliku na žrebu za Kup kralja (Baskonija izvukla Huventud u četvrtfinalu) na temu američkog košarkaša sa senegalskim pasošem porazgovara sa sportskim direktorom kluba Feliksom Fernandezom.

"Obavestićemo javnost kada budemo imali nešto da je obavestimo, kada sve bude jasno. Moramo da se fokusiramo na tim, na igrače koje imamo i da preskočimo ovu malu preporeku u kojoj smo se zaglavili. Veoma smo optimistični i srećni", rekao je Fernandez.

Jasno, Baskonija će u što kraćem roku morati da pronađe rešenje, s ozbirom da je od Henrijevog odsustva velika odgovornost pala na pleća Darijusa Tompsona. Bivšem igraču Lokomotive Kubanj u organizaciji igre mogu da pomognu još Artur Kuruc, Vanja Marinković i Markus Hauard, ali rezultati ukazuju da to nije dovoljno za ambicije španskog kluba koji je odlično počeo sezonu u Evroligi. Od kako je Henri van stroja, dobijena je samo jedna od četiri odigrane utakmice (84:83 protiv Huventuda). Sastav Đoana Penjaroje je poklekao u duelima sa Partizan Mozzart Betom (65:83) i Barselonom (78:85) u elitnom takmičenju, dok je u ACB ligi minulog vikenda izgubio u gostima od Obradoira (86:91).

Posle blistavog prvog mandata u Vitoriji, 30-godišnji plejmejker nije imao mnogo sreće u Fenerbahčeu, ali je po povratku u Fernando Buesa Arenu ponovo zasijao punim sjajem i u decembru bio među kandidatima za MVP priznanje (otišlo u ruke Luke Vildoze).


tagovi

BaskonijaPjerija Henri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara