""
""

Mlade košarkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.13. | 21:48

Protivnik u četvrtfinalu biće nam Italija ili domaćin Turska. Sutra je na turniru slobodan dan i pokušaćemo da se što bolje pripremimo, jer nemamo nameru da se zadovoljimo postignutim do sada", poručio je selektor Radenko Varagić

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Turskoj pošto je danas u poslednjem trećem kolu E četvrtfinalne grupe savladala selekciju Grčke sa 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12).

Izabranice selektora Radenka Varagića zauzele su drugo mesto u grupi iza Španije, a ispred Slovačke, Grčke, Holandije i Belorusije.
"Posle trijumfa Belorusije protiv Slovačke, selekciji Grčke je pobeda na današnjem meču bila imperativ. S druge strane, mi bi u slučaju poraza morali da strepimo i čekamo ishod duela između Španije i Holandije. Utakmica je bila neverovatno teška i zahtevna, ali devojke su pokazale karakter i ogromnu želju za pobedom, što nas je dovelo među osam najboljih ekipa na šampionatu", izjavio je Varagić za sajt nacionalnog saveza.

Izabrane vesti

Najefikasnije na današnjoj utakmici bile su Kovačević sa 16, Stančić sa 12 i Topuzović sa 11 poena, dok je kod Grkinja Stamolampru postigla 13, a Kristinaki i Spanu po 12 poena.
"Protivnik u četvrtfinalu biće nam Italija ili domaćin Turska. Sutra je na turniru slobodan dan i pokušaćemo da se što bolje pripremimo, jer nemamo nameru da se zadovoljimo postignutim do sada", poručio je Varagić

Na šampionatu za košarkašice do 20 godina Srbija u petak u četvrtfinalu igra sa trećeplasiranim timom iz F grupe, u kojoj su Francuska, Turska, Italija, Rusija, Švedska i Nemačka.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

KošarkašiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara