Marko Gušić u dresu Crvene zvezde (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Marko Gušić u dresu Crvene zvezde (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Mladi tandem crveno-belih stigao u FMP

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 14:33

Tim iz Železnika jači za Marka Gušića i Nikolu Manojlovića

Najprijatnije iznenađenje ABA lige dobilo je svežu krv - četu Nenada Stefanovića pojačao je talentovani tandem Crvene zvezde. Potvređeno je i pisanje Mozzart Sporta, pa je Marko Gušić i zvanično predstavljen u novom klubu, a stigao je u paketu sa još jednim Zvezdinim biserom - Nikolom Manojlovićem. Kako je navedeno u saopštenju kluba, potpisali su sa FMP-om višegodišnju saradnju.

Gušić je rođen 6. avgusta 2002. godine u Beogradu. Prošao je mlađe selekcije Mladosti iz Zemuna, Mege i Crvene zvezde. Sezonu u juniorima propustio je zbog teže povrede, a potom je leto proveo sa prvim timom crveno-belih za koje je i debitovao u regionalnom takmičenju. On pokriva pozicije krila i beka, visok je 202 centimetara.

Izabrane vesti

Manojlović je rođen 14. februara 2002. godine u Novom Sadu. Prošao je mlađe kategorije Crvene zvezde gde je bio i kapiten juniora. Na ANGT Evroliginom kvalifikacionom turniru u Beogradu bio je i član idealne petorke gde je na najbolji način nagovestio svoj potencijal. Nastupao je za reprezentaciju Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i bio najbolji strelac i skakač ekipe sa prosečnih 14 poena i 5,1 skokom. Takođe, bio je član selekcije Srbije do 18 godina na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2019. godine.

Prvi deo tekuće sezone proveo je u ekipi Slodes i igrao u KLS-u, uz prosek od 11,4 poena i 5,3 skoka. Visok je 201 centimetar i nastupa na poziciji krila.

Na sajtu kluba podsećaju i da je FMP u ovoj sezoni već ukazao šansu trojici mladih igrača - Nikoli Šaranoviću (2003. godište), Milutinu Vujičiću (2002) i Marku Pavićeviću (2001). Sada su timu priključena još dva igrača rođena 2002. godine, pa je nastavljena praksa pružanja šanse mladim igračima, o kojoj je za Mozzart Sport na početku sezone govorio i trener Stefanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK FMPFMP ŽeleznikMarko Gušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara