FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Momenat za pamćenje! Micić iza leđa do Pokuševskog, pa trojka za prvi dabl-dabl u NBA (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 03:54

Srpski plejmejker nastavlja sa odličnim partijama, Šarlot prekinuo niz od šest poraza zaredom

Nije se Vasilije Micić obrukao pre oko 24 časa u porazu Hornetsa. Dao je 14 poena i nastavio sa odličnim partijama od dolaska u Šarlot, ali je timski posmatrano neuspeh protiv Vašington Vizardsa bio posebno bolan, jer je doživljen protiv tima koji je izgubio 16 utakmica zaredom. Kada se to očekivalo, tim Stiva Kliforda nije uspeo da trijumfuje, a sada se prijatno snašao u obrnutoj ulozi i savladao favorizovane Bruklin Netse 110:99.

Najupečatljiviji momenat na utakmici dogodio se na oko pet i po minuta pre kraja četvrte četvrtine, kada je Vasilije Micić poslao pas sunarodniku Alekseju Pokuševskom, a momak odrastao u Novom Sadu je pogodio trojku iz kornera i tako doneo bivšem igraču Anadolu Efesa prvi dabl-dabl u NBA ligi. Micić je meč završio sa 12 poena i 10 asistencija za 30 minuta u igri, dok je mlađi od dvojice Srba imao solidnu rolu, pošto je meč završio sa sedam poena za osam minuta na parketu.

Izabrane vesti

Svakom narednom utakmicom, Micićeva NBA karijera sve je zapaženija, a sada se konačno poklopilo da dobar individualni učinak bude ispraćen Šarlotovom pobedom. Peti put zaredom je 30-godišnji organizator igre meč završio sa dvocifrenom brojem poena, a iz igre je šutirao 5/13 (1/5 ta tri i 4/8 za dva poena). Pokuševski nije promašio šut u Spektrum Centru (1/1 za tri, 1/1 za dva i 2/2 slobodna bacanja).

Nije Vasilije jedini igrač Šarlota koji je upisao dabl-dabl. Centar sa Jamajke Nik Ričards dao je 15 poena i imao 11 skokova. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Majls Bridžis sa 24 i Brendon Miler 23 poena. Košgeterski je najraspoloženiji bio Kam Tomas iz Bruklina (31 poen, 12/24 iz igre).

Realne šanse za trijumf imaće Šarlot i u narednoj utakmici, pošto će u noći između utorka i srede gostovati jednom od dva najlošija tima lige - Detroitu.

NBA

Šarlot - Bruklin 110:99

/Bridžis 24 - Tomas 31/

Detroit - Dalas 124:142

/Kaningem 33 - Dončić 39p, 10 sk, 10 as/

Golden Stejt - San Antonio

Finiks - Boston

Denver - Juta

Portland - Toronto



tagovi

Vasilije MicićAleksej PokuševskiŠarlot HornetsBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara