Morača je tvrđava, od Budućnosti nema spasa, Cedevita Olimpija zakucana u Podgorici

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.12.19. | 19:55

Bez drame u crnogorskoj prestonici

Primorska je uzela brejk u Morači, ali kako stvari stoje, biće pravi izazov da do kraja sezone to učini i neko drugi! U toj nameri večeras nije uspeo ni drugi slovenački predstavnik, koji je za razliku od Tigrova gledao u pravi potop. Izbegao ga je, ali će se Cedevita Olimpija sigurno dugo pitati šta joj se desilo u drugoj i trećoj deonici ovog meča - 93:80.

Previše su Zmajevi večeras grešili, pa samim tim uopšte nisu ni mogli da se upuste u neku ravnopravniju borbu sa veoma motivisanim domaćinom. Ličilo je sve na onaj meč sa ABA Superkupa u Zagrebu, ali u potpunom obrnutim ulogama. Ovoga puta su Plavi bili ti koji su hteli osvetu.

Izabrane vesti

I uspeli su do nje da dođu. Doduše, verovatno su to mogli da učine na znatno komotniji način...

Ključnu prednost Podgoričani su napravili sredinom drugog kvartala kada su otišli na dvocifrenu razliku nakon čega je ispred njih bio samo auto-put, mada je on u četvrtoj četvrtini počeo da se sužava na magistralu. Jednostavno, Cedevita Olimpija je tek u poslednjoj deonici zaličila na ekipu koja bi mogla da se suprotstavi Plavima. Ali vremena za veliki preokret nije bilo.

Najefikasniji u sastavu domaćina bio je Džastin Kobs sa 20 poena, ali su ga sjajno ispratili i Nikola Ivanović sa 17, Danilo Nikolić sa 15, te Hasan Martin sa 14 poena. Sa druge strane, iznad ostalih je jedino bio Jaka Blažič sa 19 poena, a blizu je bio Rajan Boutrajt sa 15 poena.

Počelo je jako i otvoreno na obe strane terena i činilo se da ćemo imati odličnu borbu. Funkcionisao je tada šut odlično i kod jednih i kod drugih, ali se već tada video nagoveštaj bolje igre Podgoričana. I on se desio u drugom kvartalu.

Malo po malo preko tandema KobsBamfort, Plavi su nastavili da grade svoju prednost. Trzala se tu Cedevita Olimpija, pokušavala je da preko Simonovića i Boutrajta nešto učini, ali jednostavno nije išlo. Falili su mnogo poeni Kodija Miler-Mekintajera u tim trenucima, a i nešto čvrstine u odbrani. Jer kako drugačije objasniti čak 54 primljena poena za 20 minuta košarke – 54:41.

Ponor se iz minuta u minut činio sve većim u trećoj deonici. Igrala je Budućnost timski i lepo je raspodelila poene, što je Zmajevima samo pravilo dodatnu glavobolju. Ljubljaničani jednostavno nisu znali ni koga ni kako da prate, a prednost je rasla do velikih plus 23. No, tada je gostujući sastav shvatio da je vrag odneo šalu i da se nešto mora preduzeti kako bi se izbegao potpuni debakl.

Na prelomu treće i četvrte četvrtine, Cedevita Olimpija je konačno uspela da zategne odbranu i da natera Podgoričane da do poena dolaze na teži način, sa distance. Igra Plavih kao da se raspala, pa su Zmajevi serijom 14:2 uspeli da priđu na „svega“ 11 poena zaostatka na oko šest i po minuta pred kraj.

Nastavila je Budućnost sa prilično lošom igrom i u nastavku, o čemu svedoči podatak da su za skoro osam minuta postigli sve sedam poena u poslednjoj deonici. Ipak, ona velika rezultatska zaliha bila je sasvim dovoljna da se u završnicu uđe bez ikakvog stresa. Morača je na kraju ostala netaknuta.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak
Cibona - Igokea 66:91
/Katić, Bundović, Novačić 10 - Von 24/

Mega Bemaks - Partizan 77:98
/Simonović 18 - Gordić 22/

Subota
Budućnost - Cedevita Olimpija 93:80
/Kobs 20 - Blažič 19/
20.00: (2,10) Krka (14,0) Mornar Bar (1,85)

Nedelja
18.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) FMP Železnik (10,0)

Ponedeljak
18.00: (1,17) Primorska (20,0) Zadar (5,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Budućnost Podgorica)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara