Dža Morant (©AFP)
Dža Morant (©AFP)

Morantu preti suspenzija od 50 utakmica zbog pištolja!

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 19:07

As Memfisa pod sumnjom da je poneo vatreno oružje u timski avion

Dža Morant mogao bi da bude suspendovan na čak 50 utakmica, ako se dokaže da je poneo pištolj u timski avion.

NBA liga je pokrenula zvaničnu istragu kako bi se utvrdilo odakle plejmejkeru Grizlisa vatreno oružje sa video snimka koji je preplavio društvene mreže.

Izabrane vesti

Podsetimo, već je objavljeno da će Morant biti van parketa na neodređeno vreme, dok se ne utvrde sve okolnosti zbog snimka na kojem se vidi kako drži pištolj u jednom noćnom klubu.

“Ako se dokaže da je Morant imao pištolj u blizini ekipe ili u timskom avionu, to je automatski suspenzija od 50 utakmica“, piše NBA novinar Mark Stajn. “Zbog toga NBA pokušava da utvrdi okolnosti koje su dovele do toga da se na video snimku vidi pištolj u Morantovoj ruci“.

Policija u Koloradu je uveliko pokrenula istragu kako bi se takođe utvrdilo da li je Morant prekršio zakon. Veruje se da je sporni video snimljen u Grendejlu, maloj enklavi u okrugu Denvera koji je poznat po striptiz klubovima i tržnim centrima.

Kolorado je država u kojoj je nošenje oružja dozvoljeno, mada postoje izuzeci u zakonu, poput nošenja na federalnom posedu. U Koloradu je takođe zabranjeno nošenje oružja pod uticajem alkohola, dok NBA zabranjuje igračima da isto dok su u krugu tima, saigrača ili na putu. Na snimku se ne vidi da li je Morant pod uticajem, ali je njegovo ponašanje u prvi mah videlo na hiljade ljudi, kasnije i milioni širom planete.

Pleju Memfisa se na teret stavilo i da je nedavno udario tinejdžera tokom jedne utakmice u rodnom Tenesiju. Posle tog incidenta navodno je svoju kuću napustio opasasn pištoljem, sa rukom na oružju. Takođe je bio umešan i u svađu sa policijom Memfisa u jednom tržnom centru pošto su odbili zahtev obezbeđenja da napuste parking istog.

Morantu ovo nije prvi put da bude deo incidenta koji uključuje oružje. Njegov dugogodišnji prijatelj Devonte Pek dobio je zabranu prisustvovanja utakmicama Grizlisa u Fedeks Forumu na godinu dana zbog vređanja košarkaša Indijane na utakmici koju je gledao iz prvih redova. Iz redova Pejsersa je čak saopšteno da je na njihove igrače upereno vatreno oružje, što je NBA liga oštro demantovala.

Ako se utvrdi krivica Morant bi mogao da propusti ostatak ove i dobar deo naredne sezone.tagovi

Dža MorantNBA ligaMemfis Grizlis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara