Sead Šehović (Foto: aba-liga.com/Mornar-Barsko zlato/Media Pro)
Sead Šehović (Foto: aba-liga.com/Mornar-Barsko zlato/Media Pro)

Mornar srušio FMP u neizvesnoj završnici: Mozli i Smit zaključali reket, zablistao Šehović

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 21:24

Osveta Barana za poraz iz prvog dela sezone

Uspeo je Mornar da se sabere posle katastrofalnog početka sezone, pa je ponovo istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman u plej-of. Upisao je šestu pobedu u poslednjih sedam utakmica u ABA ligi, kako je u Topolici bio bolji od FMP-a (82:78). Ekipa iz Železnika je tako vezala drugi poraz, ali se mora napomenuti da joj je ovo bio prvi meč posle gotovo mesec dana pauze. Nakon poraza od Crvene zvezde 26. decembra, večeras su Panter pali i na crnogorskom primorju.

Mornar je tako sa učinkom 7-8 stigao do šestog mesta, poslednjeg koje vodi u plej-of, dok je FMP treći sa tri pobede više i utakmicom manje (10-4).

Izabrane vesti

Očekivano neizvestan meč u Baru. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a razlika je u samo dva navrata tokom utakmice prelazila pet poena (na početku i u završnici). Mornar je u finišu bio nešto koncentrisaniji, odigrao je odličnu odbranu. Pri rezultatu 75:75 na nešto manje od tri minuta do kraja vezao je šest poena preko Nemanje Gordića, Vladimira Mihailovića i Seada Šehovića, te je tako slomio otpor rivala i došao do pobede.

Aleksandar Lazić je sa 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, ali ne i najkorisniji. Ta titula pripala je Šehoviću, koji je za nešto više od 18 minuta ubacio 17 poena uz sedam uhvaćenih lopti (indeks 25). Gordić standardno među najboljima sa 14 poena i sedam završnih dodavanja.

Izdvojili su se i centri Tejlor Smit i Vil Mozli koji su prosto zaključali reket. Bivši košarkaš francuskog Nantera je upisao četiri, a nekadašnji centar Partizana pet blokada. Uspeli su prilično da limitiraju unutrašnju liniju gostiju, jedino im je probleme pravio Danilo Tasić (12 poena i osam skokova).

Kod FMP-a se istakao Geret Nevels sa 17 poena i osam skokova, ali ga nije najbolje služio šut (6/12 za dva i 1/4 za tri poena). Brajs Džons je dodao 11 poena uz osam asistencija.

ABA LIGA - 17. kolo

Petak

Zadar - Krka 78:71

/Tompson 22 - Tomas 22/

Subota

Mornar - FMP 82:78

/Lazić 19 - Nevels 17/

Nedelja

12.00: (1,35) Mega Mozzart (16,0) Borac (3,50)

16.30: (2,55) Igokea (14,5) Budućnost (1,60)

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

21.00: Studentski centar - Splita

Odloženo

Partizan - Cibona

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FMP ŽeleznikMornar BarGeret NevelsDanilo TasićBrajs DžonsSead ŠehovićNemanja GordićVil MozliAleksandar LazićTejlor Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara