Košarkašice Srbije (©fiba.basketball)
Košarkašice Srbije (©fiba.basketball)

Možda ni tri pobede neće biti dovoljne da košarkašice Srbije izbegnu Ameriku

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.09.22. | 12:10

Žreb će odrediti parove četvrtfinala Svetskog prvenstva u Sidneju

Košarkašice Srbije su okončale grupnu fazu Svetskog prvenstva u Australiji pobedom nad selekcijom Francuske (68:62). Tako su upisale treći trijumf i sva je prilika da će sa trećeg mesta u četvrtfinale.

Na startu eliminacione faze ukrstiće se sa SAD ili Kinom. Ako se pitate zašto još nije poznato ko će nam biti rival, iako je jasno da su Amerikanke sa maksimalnim učinkom prve u grupi, a Kina posle pobede nad Belgijom druga, to je zbog činjenice da će žreb odrediti parove.

Izabrane vesti

Naime, prvoplasiranoj i drugoplasiranoj selekciji iz obe grupe će nasumično biti dodeljen trećeplasirani ili četvrtoplasirani iz suprotne grupe. Na žrebu koji je zakazan nakon poslednje utakmice grupne faze (Australija - Japan, 12.30) biće odlučeno sa kim će se košarkašice Srbije boriti za polufinale planetarne smotre.

Jasno, držimo palčeve da to ne bude selekcija SAD. Amerikanke su dobile sve protivnike sa ukupnom koš razlikom +231. Oborile rekord Svetskog prvenstva po broju postignutih poena na jednom meču (145), trijumfom nad selekcijom Bosne i Hercegovine (121:59) upisale i najduži niz pobeda u istoriji planetarnih smotri (27).

SVETSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE - POSLEDNJE KOLO GRUPNE FAZE

Utorak

GRUPA A

Portoriko - Južna koreja 92:73

Kina - Belgija 81:55

SAD - Bosna i Hercegovina 121:59

GRUPA B

Mali - Kanada 65:88

Srbija - Francuska 68:62

12.30: Australija - Japan



tagovi

Svetsko prvenstvo za košarkašiceKošarkašice Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara