Reakcija igrača Olimpije na poene Nejpira
Reakcija igrača Olimpije na poene Nejpira

Može li Olimpija do senzacije i Top 8, Nejpir sa 28 poena za peti vezani trijumf!

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 22:52

Manekeni dobili Valensiju u Fonteti

Mogla bi ovo da bude jedna od najvećih senzacija evropske košarke, pogotovo otkako je promenjen sistem takmičenja u Evroligi. Ne tako davno bila je zakucana na začelju tabele, a posle petog trijumfa zaredom na parketu Fontete milanska Olimpija sve ozbiljnije juriša ka verovatno najvećem preokretu sezone!

Potrebno je još mnogo toga da se desi da bismo zaista videli Manekene među osam najboljih, ali posle dubioze u kojoj se nalazila ekipa ne tako davno, čak i ovih pet recki u nizu deluju spektakularno. Veliku pobedu i tračak nade nekadašnjem učesniku Fajnal fora dao je Šabaz Nejpir. Momak koji je u Milano stigao krajem januara postaje sve više iskra koja je zapalila novu energiju u Mediolanum Forumu, a ako se obezbedi četvrtfinale biće definitivno među najzaslužnijima. Večerašnjoj pobedi nad Valensijom (88:84) doprineo je sa čak 28 poena (5/8 za tri) uz pet asistencija. Birao je gotovo bez greške prave pozicije za šut, retko grešio i ponovo iskočio kao najbolji pojedinac u redovima Olimpije. I ne samo večeras, Nejpir je od potpisa za Manekene brzo izrastao u jednog od lidera ekipe.

Izabrane vesti

Otkako je nekadašnji NBA as debitovao, Olimpija ima svih pet pobeda u Evroligi!

Dramatična je bila i ova pobeda Olimpije. Na 26 sekundi pre kraja kapiten Nikolo Meli pogodio je samo jedno bacanje za 85:81, da bi Kris Džons trojkom uz 13 sekundi na semaforu doveo Valensiju na samo poen zaostatka. Nejpir je zatim brzo izvukao faul od Džonsa, ali takođe bio polovičan sa crte. Drugi promašaj je pokupio Meli, lopta je opet završila kod Nejpira koga je ponovo faulirao Džons, s tim što je Olimpijin plej ovog puta bio potpuno siguran.

Već u četvrtak Olimpija čeka Partizan Mozzart Bet u važnom susretu za oba sastava, potom igrači Etorea Mesine idu na noge Realu i Fenerbahčeu. Do kraja ligaškog dela Olimpija čeka Bajer, pa ide Efesu i Makabiju u poslednjoj duploj sedmici, dok će poslednju utakmicu kod kuće igrati sa Barselonom. Za kraj prvog dela Olimpija ide u Bolonju Virtusu. Težak raspored, bez ikakve sumnje, ali od večeras je sve moguće...

EVROLIGA - 27. KOLO

Utorak

Alba - Žalgiris 63:66

/Sikma 10 - Tejlor 14/

Olimpijakos - Barselona 77:70

/Mekisik 16 - Mirotić 19/

Valensija - Olimpija Milano 84:88

/Džons 19 - Nejpir 28/

Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet 79:88

/Žaite 14 - Egzum 17/

Real Madrid - Baskonija 81:85

/Musa 21 – Kostelo 20/

Bajern Minhen - Asvel 76:72

/Obst 15 - Bost 18/

Sreda

18.30: (1,90) Makabi (13,5) Fenerbahče (2,05)

20.30: (2,05) Crvena zvezda (13,5) Anadolu Efes (1,90)

21.00: (1,20) Monako (19,0) Panatinaikos (5,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK ValensijaOlimpija MilanoŠabaz NejpirKris DžonsEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara