Nikola Kalinić (©Star Sport)
Nikola Kalinić (©Star Sport)

Potvrđeno pisanje Mozzart Sporta: Nikola Kalinić se vratio u Zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 18:01

Srpski reprezentativac na Malom Kalemegdanu, potvrdio je nešto kasnije i osvajač triple krune

Kako je Mozzart Sport prvi pisao, a kasnije je zvanično potvrđeno - Nikola Kalinić novi je košarkaš Crvene zvezde! Srpski reprezentativac je potpisao ugovor na dve godine.

Veliki posao osvajača triple krune u prošloj sezoni i najjači odgovor Crvene zvezde na ono što je Partizan napravio ovih dana na transfer pijaci! Srpski reprezentativac se posle šest godina vraća na Mali Kalemegdan gde je osvojio triplu krunu 2015. godine i zatim ostvario veliki transfer u Fenerbahče gde je klubu doneo obeštećenje od milion evra.

Izabrane vesti

Nedelja, 03.00: (1,60) Finiks (13,0) Milvoki (2,60)

Kalinić se razišao sa Valensijom posle samo jedne sezone, a tamošnji mediji navode da je odbio predlog produžetka saradnje posle čega je odmah postao interesantan najvećim evropskim klubovima. Pre svega Real Madridu i Barseloni. Prvak Španije je, kako se piše po Iberijskom poluostrvu, čak bio u ozbiljnim pregovorima sa Kalinićem, ali je on izabrao da se vrati na mesto uspeha i nastavi uspešnu saradnju sa Crvenom zvezdom!

Klub sa Malog Kalemegdana je posle objave Mozzart Sporta na društvenim mrežama objavio "Uzbuna, uzbuna" i najavio sledeće pojačanje, a ubrzo je ozvaničio potpis na klupskom sajtu.

Momak iz Subotice važi za jednog od tri najbolja igrača na svojoj poziciji u Evropi poslednjih godina, pa samim tim ovaj potpis dobija još više na značaju jer je Crvena zvezda tako rešila, između ostalog, poziciju "četiri" koja je poslednjih godina bila možda i najslabija. Naravno, srpskog reprezentativca pre svega treba očekivati na poziciji "tri".

Kalinić iza sebe ima veliko klupsko iskustvo. Radio je sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu pet godina i zajedno s njim postao šampion Evrope 2017, kada je poneo i nagradu za najboljeg strelca završnog turnira, a da nije bilo Ekpea Juda bio bi možda čak i MVP završnice Evrolige te godine. Takođe je kao igrač Fenera po triput bio prvak Turske i osvajač nacionalnog kupa, uz dva Superkupa.

Nikola Kalinić je peto pojačanje Crvene zvezde posle Nikole Ivanovića, Luke Mitrovića, Stefana Lazarevića i Erona Vajta! I tu verovatno neće da bude kraj... Zato čekamo nove poteze struke i uprave sa Malog Kalemegdana.


Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara