Šabaz Nejpir (©MN Press)
Šabaz Nejpir (©MN Press)

Mučio se Armani sa Albom pred Zvezdu i ipak dobio: Nejpir još traži šuterski ritam

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 22:22

Doskorašnji plejmejker Crvene zvezde ubacio 13 poena uz pet asistencija

Povratak Šabaza Nejpira u Milano nije još doneo željenu rezultatsku stabilnost i generalno kontinuitet dobrih igara u okviru od 40 minuta, ali Olimpija je uspela da stigne do tri pobede u protekla četiri kola i tako se uključi u trku za plej-of ili bar plej-in!

Armani je na svom terenu dobio Albu rezultatom 82:76 (16:17, 21:18, 23:23, 22:18), pred dolazak Crvene zvezde u četvrtak koja mora da vadi fleke posle teškog poraza u Vilerbanu, ali daleko od toga da je ekipa Etorea Mesine oduševila igrom. Pobeda je pobeda, tu nema dileme, čak i u utakmici koja nije videla prednost veću od šest poena ni na jednoj strani...

Izabrane vesti

Mesina je dobio dvocifren učinak od čak petorice košarkaša, prednjačio je Nikolo Meli sa 16 poena i četiri skoka, po 14 poena imali su Dijego Flakadori i Devon Hol, 12 poena je dopisao mladi Đordano Bortolani, dok je 13 poena uz pet asistencija i dve “krađe“ skupio Šabaz Nejpir.

Ne može da se kaže da je doskorašnji plejmejker Crvene zvezde odigrao sjajnu utakmicu. Još ne uspeva da pronađe svoj šuterski ritam i večeras je pucao tek negde ispod 28 odsto (4/15 iz igre, 2/6 za tri), što je daleko od optimalnog nivoa, ali je ponovo bio konstantna opasnost po goste iz Berlina. Sledeća utakmica mu je protiv Zvezde i ne bi iznenadilo ako bude igrao sa posebnom motivacijom i željom...

Utakmica je bila napeta maltene od početka do kraja. Ne emotivno, koliko rezultatski, jer je sve vreme razlika iznosila najviše dva poseda. I tako je bilo sve do pred kraj susreta. Trojka Sterlinga Brauna štrecnula je domaćina na tri minuta pre kraja, da bi Devon Hol uzvratio istom merom što je dalo malo prostora za manevar. Jeste Jani Vecel brzo vratio Albu na posed zaostatka, ali su u ključnim trenucima promašaji Meta Tomasa i Matea Spanjola za izjednačenje ili bar minimalni zaostatak drastično uticali da nemački sastav ostane bez pobede. Dijego Flakadori je na 37 sekundi do kraja najavio pobedu, pogodio je uz faul Spanjola i zatim dodatnim slobodnim bacanjem definitivno rešio sve dileme.

Kod Albe Johanes Timan imao je 13 poena, jedan manje uz četiri skoka i tri asistencije skupio je Sterling Braun, dok su Vecel i Proćida dopisalo po 10 poena.

Zvezda je od Albe dobila recept za dramatičnu utakmicu, a to je pre svega kontrola skokova i agresivnost u protivničkom reketu, uz pametan izbor šuteva. Da li će lopta proći kroz obruč ili ne, to je već stvar trenutka...

Žalgiris je posle poraza u Vilerbanu od Asvela u prošlom kolu ipak uspeo da dobije na mnogo težem gostovanju u Valensiji sa 84:79. Kinan Evans je predvodio sastav Andree Trinkijerija do njegove prve evroligaške pobede u novoj funkciji sa 24 poena i šest trojki iz devet pokušaja. Edgaras Ulanovas je imao 14 poena i osam skokova, dok je kod domaćina Brendon Dejvis zabeležio 18 poena i pet uhvaćenih lopti. Stefan Jović je odigrao skoro 16 minuta i za to vreme imao sedam poena bez promašaja iz igre, te po tri uhvaćene i podeljene lopte.

EVROLIGA - 20. KOLO

Utorak

Fenerbahče - Partizan Mozzart Bet 91:76

/Dorsi 24 - Panter 18/

Monako - Baskonija 93:83

/Džejms 26 - Hauard 33/

Bajern - Real Madrid 71:92

/Francisko 14 - Poarije 18/

Panatinaikos - Efes 83:76

/Grigonis 24 - Bobua 16/

Olimpija Milano - Alba Berlin 82:76

/Meli 16 – Timan 13/

Asvel - Crvena zvezda 100:91

/Li 23 – Nedović 26/

Valensija - Žalgiris 79:84

/Dejvis 18 – Evans 24/

Sreda

20.30: (1,60) Barselona (16,0) Olimpijakos (2,65)

21.00 (1,70) Makabi (15,00) Virtus Bolonja (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija MilanoAlba BerlinŠabaz NejpirJohanes TimanEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara