"Publika može da uživa u pauzi"
"Publika može da uživa u pauzi"

MUNDOBASKET UŽIVO (3. septembar): Poznato 10 učesnika osmine finala, biće uzbudljivo u poslednjem kolu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 11min | sre. 03.09.14. | 23:59

Pratite uživo dešavanja sa Svetskog prvenstva u košarci uz MOZZART Sport...

Publika može da uživa u pauzi

23:58 - Da sumiramo - matematički su plasman u osminu finala obezbedili Španija, Brazil, Srbija (A grupa), Grčka, Argentina, Senegal (B grupa), SAD (C grupa), Slovenija, Litvanija i Australija (D grupa). Ostalih šest učesnika nokaut faze biće poznato posle završetka sutrašnjeg poslednjeg kola. 

Izabrane vesti

23:46 - Zanimljivost u našoj grupi je da Francuska može da ispadne u poslednjem kolu, ako izgubi od Irana, a Srbija pobedi Španiju. Ili ako Orlovi izgube od Španije, a Iranci savladaju Trikolore sa osam ili više poena razlike. Malo verovatno, ali na Svetskom kupu su se dešavala i veća iznenađenja.

23:35 - Kraj egzibicije Španaca protiv Francuske u Granadi - 88:64. Domaćin je i matematički obezbedio prvo mesto u grupi A, uz 17 poena i 6 skokova Marka Gasola, dva poena manje njegovog brata Paua, a Huan Karlos Navaro je dodao 14. Kod šampiona Evrope samo su Antoan Dio i Nikolas Batum imali dvocifren učinak, po 11 poena.  

23:21 - Pretposlednje kolo Svetskog kupa je pri kraju, ostalo je još samo osam minuta igre na meču Španija - Francuska. U Granadi je sve jasno, Furija vodi 67:52 (braća Gasol po 15 poena) i ostalo je samo da domaćini matematički overe prvo mesto u grupi. 

23:15 - Grci su održali čas košarke Hrvatima, pogledajte ukratko kako je to izgledalo: 

23:12 - Amerikanci su na kraju slavili protiv Filipina sa 106:71 i drugi put na Svetskom kupu overili stotku. Najefikasniji je bio Kenet Farid sa 15 poena. 

23:00 - Furija je ubacila u brzinu više i povela 52:36 protiv Francuske. Trikolori uzvraćaju, ali čini se da će ovde pitanje pobednika biti uskoro rešeno. U meču SAD - Dominikanska Republika nije se postavljalo još od kako je obavljen žreb za Svetski kup, Harden i drugovi vode 99:68. 

22:40 - Španija na poluvremenu vodi 44:34 protiv Francuske, ali po svemu prikazanom mogla je da ima i ubedljiviju prednost. Utisak je da Furija igra koliko joj je potrebno da bi održala rivala na distanci. Pau Gasol je za sada zabeležio 12 poena i 4 skoka, kod Trikolora sve se već po običaju vrti oko Lovernja i Batuma. Amerikanci se zabavljaju protiv Dominikane, sa pola gasa vode 79:52. 

22:37 - Turci i Finci su odigrali najzanimljiviji meč dana. Divovi sa Bosfora su pobedili posle produžetka, pa pogledajte najzanimljivije detalje, uključujući i trojku Čenka Akjola četiri sekunde pre kraja kojom je meč otišao u dodatnih pet minuta: 

22:33 - Španci povećavaju prednost protiv  Francuske - posle penala Pau Gasola rezultat je 36:28 za domaćina u Granadi. 

22:32  - Još jedna vest iz košarke - kragujevački Radnički, kojeg predvodi pomoćnik našeg selektora Miroslav Muta Nikolić, definitivno neće igrati Jadransku (ABA) ligu sledeće sezone!

22:19 - O raspletu u B grupi možete da pročitate OVDE

22:17 - Čudesna trojka Huana Karlosa Navara, takoreći "bez gledanja", donosi Španiji prednost 22:19 na kraju prve četvrtine duela sa Francuskom, u poslednjem meču 4. kola naše A grupe. Reprezentacija SAD vodi sa "samo" 15 poena razlike ne poluvremenu protiv Dominikanske republike - 56:41. 

21:42 - Grčka je u velikom stilu privela posao kraju protiv Hrvatske - 76:65. Potpuna kontrola meča od početka do kraja, naši nekadašnji zemljaci sada se nalaze u vrlo teškoj situaciji. Kostas Papanikolau je zabeležio 14 poena za pobednike, ali ceo tim Focisa Kacikarisa odigrao je na vrhunskom nivou i posle četiri kola ima maksimalan učinak. Kod Hrvata Bojan Bogdanović (20 poena) nije mogao sam. 

21:35 - Litvanija je završila posao protiv Južne Koreje - 79:49. Sjajna partija Juskevičijusa koji je zabeležio 20 poena, pa su Litvanci overili i matematički plasman u nokaut fazu. 

21:28 - Možda vam nije do podsećanja, ali evo najzanimljivijih detalja iz poraza Srbije od Brazila: 

21:27 - Trojke Roka Lenija Ukića i Damjana Rudeža, ali ništa to ne pomaže Hrvatima, pošto igraju očajno u odbrani. Kajmakoglu sa penala donosi prednost Helenima 63:50 u 35. minutu. 

21:17 - Posle tri četvrtine Grčka vodi protiv Hrvatske 51:39. 

21:13 - Kada smo već kod Grka, iskusni centar Helena Jan Vujukas danas je potpisao ugovor sa turskim Galatasarajem. Prošle sezone bio je u ruskom UNIKS-u, a prethodno je igrao za Panatinaikos, Olimpijakos, Panelinios i Retimno sa Krita. 

21:08 - U meču Grčka - Hrvatska ništa novo. Heleni sa lakoćom kontrolišu rezultat i čuvaju ubedljivo vođstvo - 49:35 (28. minut). Za Litvaniju već igraju rezervisti, pošto majstori sa Baltika vode 57:33 u trećoj četvrtini. 

21:05 - Slovenija se dugo mučila sa Angolom, ali je potom dodala gas i sačuvala stoprocentni učinak posle četiri kola. Pogledajte najzanimljivije detalje sa ovog meča:

20:50 - Fantastična odbrana Grčke paralisala je napad Hrvata i Heleni posle prvog poluvremena imaju vođstvo 36:23. "Šahovničari" su šutirali 29-9 za 20 minuta i mogli bi sebi opasno da zagorčaju život i dođu na rub eliminacije već u prvoj rundi. Litvanije se posle lošeg starta uozbiljila protiv Južne Koreje i početkom drugog poluvremena vodi 40:25. 

20:20 - Južna Koreja muči Litvance i na početku druge četvrtine vodi 21:17! Grci dominiraju u reketu i vode protiv Hrvatske 19:14 u 11. minutu. Biće ovo veoma uzbudljivo veče na Svetskom kupu u Španiji. Poslednje dve utakmice dana su Dominikanska Republika - SAD (21:30) i Španija - Francuska (22.00).

20:00 Poraz Orlova od Brazila nam je pokvario veče, ali takmičenje na Svetskom kupu se nastavlja. Počeli su mečevi Litvanija - Južna Koreja i nama posebno interesantan duel između Grka i Hrvata. Prilično je izvesno da će Srbija u drugu fazu ići kao četvrta u grupi, tako da će o našem protivniku u osmini finala odlučivati večerašnji i dvoboj Helena i Argentinaca u poslednjem kolu B grupe.  

19:42 - Turci su se iščupali u produžetku! Posle 68:68 u regularnih 40 minuta dobili su produžetak protiv Finske sa 9:5 i tako stigli do druge pobebe na Svetskom kupu u Španiji. Finci imaju za čim da žale, vodili su skoro ceo meč i imali priliku da na debiju na svetskim šampionatima stignu do osmine finala. 

19:27 - Produžeci u meču Turska - Finska! Skandinavci su vodili praktično celu utakmicu, ali su Divovi sa Bosfora trojkom Čenka Akjola četiri sekunde pre kraja izborili dodatni čin - 68:68. 

19:23 - Slovenci su se baš namučili protiv Angole, ali na kraju su slomili otpor afričke selekcije - 93:87. Najviše zahvaljujući Domenu Lorbeku i njegovih 17 poena i 4 skoka, dok je u poraženom timu Fortes upisao 21 poen. Slovenci posle četiri kola imaju maksimalan učinak u C grupi, ispred Australije sa skorom 3-1.  

19:12 - Argentina baš nije imala milosti protiv Senegala. Gaučosi su poslednji period dobili sa 28:8 za konačnih 81:46. Sjajni Luis Skola se poigravao sa čuvarima i zabeležio 22 poena i 15 skokova. Najbolji u Senegalu po običaju je bio NBA centar Georgiju Dijeng, ali njegovih 11 poena i 8 skokova su zanemarljiv učinak u odnosu na ono što je pokazao u pobedi protiv Hrvatske.  

18:48 - Od rezultata na poluvremenu u Granadi nas boli glava, pa da vidimo šta se dešava na ostalim mečevima Svetskog kupa koji su u toku. Argentina sigurno čuva ubedljivo vođstvo protiv Senegala - 53:38 posle tri četvrtine. Angola je sjajno počela drugo poluvreme protiv Slovenije, u jednom trenutku imala je i devet poena viška, ali u finišu trećeg perioda je nerešeno - 63:63. Turci su se probudili posle očajnog prvog poluvremena protiv Finske, ali debitanti na svetskim šampionatima i dalje imaju lepu prednost - 53:44. 

18:32 - Sjajne partije gorostrasnog iranskog centra Hameda Hadadija na Svetskom kupu privlače veliku pažnju. Nekadašnji igrač Memfis Grizlisa i Finiks Sansa ima ugovor u domovini, ali sve je više glasina da će se ponovo vratiti košarci na najvišem nivou. Navodno, za njega se već interesuje Real Madrid, pa je posle pobede Irana nad Egiptom bio pod "opsadom" španskih novinara. Hadadi je samo odgovorio: 

"Real Madrid? Ne znam ništa o tome, verujte mi. Samo vam kažem da ako budem potpuno zdrav mogu da igram bilo gde". 

18:20 - Evo prilike da pogledate najzanimljivije poteze na meču Novi Zeland - Ukrajina u kojem su Tol Bleksi našeg Nenada Vučinića stigli do prve pobede na Svetskom kupu u Španiji: 

18:17 - Poluvreme i na izuzetno važnom meču C grupe po pitanju plasmana. Rezultat prilično neočekivan! Doduše, Turci poslednjih godina i te kako umeju da podbace na velikim takmičenjima, ali nismo očekivali da će Finci posle 20 minuta imati čak 14 poena prednosti - 41:27.

18:12 - Argentina ima potpunu kontrolu ritma i rezultata u meču sa Senegalom i vodi 41:24 na poluvremenu. Sjajne role veterana Gaučosa, Luisa Skole (14 poena, 5 skokova) i Pabla Priđonija (7 poena, 3 skoka i 3 asistencije). Afrička selekcija ne liči na ekipu koja je pre dva dana šokirala Hrvatsku. Angola je vodila veći deo prvog poluvremena, ali ipak na veliki odmor Slovenci nose minimalnu prednost - 44:43. 

17:58 - Meč Srbija - Brazil samo što nije počeo i verujemo da sa nestrpljenjem očekujete šta će Orlovi uraditi u meču koji će u velikoj meri odrediti sudbinu našeg tima na Svetskom kupu u Španiji. Tri utakmice počele su u 17.30 - Angola ima minimalno vođstvo protiv Slovenije (26:25), Argentina je vrlo ubedljiva protiv Senegala (32:17), dok Finci imaju lepu prednost u duelu sa Turcima (22:15) koje su savladali i na Eurobasketu u Sloveniji prošle godine. 

17:14 - Završen je meč 4. kola naše A grupe. U duelu ekipa koje polako pakuju kofere za povratak kući Iran je ubedljivo savladao Egipat - 88:73. Bahrami je ubacio 24 poena za pobednike, dok je sjajni centar Hamed Hadadi blistao sa 23 poena i 15 skokova. Na drugoj strani Šuša je ubacio 15.  

17:08 - Po mnogima neočekivano centar Crvene zvezde Boban Marjanović ove godine nije pozvan u reprezentaciju Srbije. Ipak, leto je iskoristio za individualni rad i ulazak u filmske vode! Div iz Boljevca dobio je ulogu u novom filmskom ostvarenju našeg poznatog režisera Darka Bajića pod nazivom "Bićemo prvaci sveta", o čemu možete opširnije da pročitate u odvojenoj vesti.  

16:54 - Na sedam minuta do kraja meča Iran ubedljivo vodi protiv Egipta (74:60), uz sjajne role tandema Bahrami - Hadadi koji je pre dva dana zadavao velike muke Orlovima. 

16:48 - Kraj meča Novi Zeland - Ukrajina i prva pobeda Tol Bleksa na šampionatu - 73:61. Iskusni šuter Kirk Peni bio je najefikasniji kod pobednika sa 17 poena, dok je na drugoj strani Kornijenko ubacio 15. Ukrajinci su posle četiri kola na polovičnom učinku, pa u zavisnosti od rezultata utakmice Turska - Finska, koja počinje u 17.30, situacija u C grupi može i te kako da se zakomplikuje. Trenutno je svih šest selekcija u igri za prolaz dalje.  

16:27 - Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča Meksiko - Australija: 

16:21 - Novi Zeland je otvorio poslednju četvrtinu sa 5:0 i sada vodi protiv Ukrajine sa ubedljivih 58:45. Majk Fratelo je pozvao tajm-aut kako bi pokušao da probudi svoje pulene, ali pobeda ekipe našeg Nenada Vučinića je sve izvesnija. 

16:18 - Poluvreme na meču Egipat - Iran i vođstvo za azijsku selekciju - 48:41. Poraženi iz derbija začelja naše A grupe matematički će ispasti iz nokaut faze, dok pobedniku ostaje mala nada u veliko čudo u poslednjem kolu.  

16:11 - Novi Zeland je stekao dvocifrenu prednost protiv Ukrajine (53:43) u finišu treće četvrtine posle trojke Bartleta  iz teške pozicije. Tol Bleksi su na dobrom putu da ostvare prvi trijumf na Svetskom kupu u Španiji i tako sačuvaju kakvu-takvu nadu u prolaz u osminu finala.  

15.50 - Iran je u 4. kolu A grupe deklasirao Egipat u prvoj četvrtini – 27:15. Bahrami je trenutno sa deset poena najefikasniji na ovom meču.  

15.43 - Novi Zeland je protiv Ukrajine odigrao mnogo bolje drugu deonicu i na odmor otišao sa šest poena prednosti – 36:30. Fotu je ubacio osam poena, koliko i Kornienko s druge strane.

15.19 - Završnica je pripala Portoriku, koji je u 4. kolu B grupe savladao Filipine sa 77:73 (13:25, 26:19, 22:13, 16:16)  i tako ostvario prvu pobedu na Mundobasketu. Blistao je Barea sa 30 poena, pritom je zabeležio pet skoka i dve asistencije, a u poraženoj ekipi jedini raspoložen za igru bio je Bleč sa 25 poena, 14 skokova i dve asistencije.     

15.18 - Australija je, pre svega zahvaljujući trećoj deonici, pobedila Meksiko sa 62:70 (22:19, 11:13, 26:13, 11:17) i sa skorom 3-1 izbila na prvo mesto u D grupi. Bejns je ubacio 21 poen, a imao je pet skoka i jednu asistenciju.  

15.15 - Ukrajina je dobila prvu četvrtinu protiv Novog Zelanda sa 19:18.

14.44 - Australija se pred odlazak na poslednju deonicu odlepila na deset poena prednosti protiv Meksika 59:49. Bejns je ponovo proradio i sakupio 16 poena.

14.52 - Portoriko je odigrao sjajnu treću četvrtinu, dobio sa devet poena prednosti i sada vodi protiv Filipina sa 57:61. Barea je sada najefikasniji sa 20 poena.

14.17 - Portoriko je dobio drugu četvrtinu i vratio se u igru protiv raspoloženih Filipinaca, tako da će u u drugom poluvremenu pokušati na stignu pet poena prednosti koji ima njihov rival – 39:44. Sada je Bleč najefikasniji sa 15 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. 

14.15 - Meksikanci su odigrali malo bolju odbranu protiv Australije i uspeli da na poluvreme odu sa jednim poenom u minusu – 32:33. Zaustavili su Bejnsa, koji je u drugoj četvrtini postigao samo dva poena, dok je kod Sombrerosa Mendez ubacio osam.

13.53 - Meksiko i Australija su završili prvu deonicu – 19:22. Bejns je najefikasniji sa deset poena. 

13.49 - Filipini su neočekivano dobili prvu četvrtinu protiv Portorika sa 25:13. Tenorio je postigao devet poena i upisao jednu asistenciju. 

13.30 - Počele su utakmice 4. kola u B i D grupi: Filipini – Portoriko i Meksiko - Australija

12.45 - Pogledajte Top 5 najboljih poteza 3. kola Mundobasketa. Posebno obratite pažnju na dve blokade Vargasa i zakucavanje Dejvisa

12.20 - Danas na programu Mundobasketa su sledeći mečevi: Meksiko - Australija, Filipini – Portoriko (13.30), Novi Zeland – Ukrajina 15.00, Egipat – Iran (15.30), Slovenija – Angola (16.30), Senegal – Argentina, Turska – Finska (17.30), Srbija – Brazila 18.00, Litvanija – Južna Koreja (19.00), Grčka – Hrvatska (20.00), Dominikanska Republika – SAD (21.30), Španija – Francuska (22.00).  12.20 

12.02 - Najefikasniji igrač u redovima Srbije u dosadašnjem takmičenju je Miroslav Raduljica sa prosečnih 15,7 poena po meču, a kod Brazilaca Leandro Barbosa sa 10 poena. 

11.38 - Pogledajte blokadu dana sa meča Južna Koreja - Slovenija.

11.33 - Reprezentacija Srbije danas od 18 časova igra protiv Brazila. Orlovi su obezbedili plasman u osminu finala,ali ovo je prava prilika da se vidi od čega su sastavljeni. 
"Čeka nas Brazil koji će biti izuzetno težak protivnik. Po mom mišljenju, to je jedan od favorita za medalju. Imaju odličan sastav, ali to će za nas biti veliki izazov i verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu", istakao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević

Navijači Srbije

Ukoliko želite da se kladite na ovaj meč kliknite OVDE.

11.31 - Mundobasket je i sjana prilika za klađenje. Ako da želite da prognozirate ishode mečeva koji su na programu prvog dana, ili da date svoje tipove kada je u pitanju ceo šampionat – ko će pobediti, ko će imati najviše asistencija ili skokova, ko će zaslužiti titulu MVP igrača... Sve to pronađite na specijalu MOZZART Beta.

11.22 - Na ovom mestu ćete svakodnevno moći da pratite najnovije informacije o Mundobasketu u najkraćem mogućem roku, a osim toga naš izveštač Nikola Stojković takođe će se svakodnevno javljati sa izveštajima vezanim za reprezantaciju Srbije, ali i zanimljivim pričama pre svega iz Granade, pa potom i iz Madrida. Sve to možete pratiti na specijalu vezanom za ovo takmičenje.

11.19 - Dobar dan i dobro došli na UŽIVO post MOZZART Sporta četvrtog dana Svetskog prvenstva u košarci.

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

košarkaši SrbijeMundobasket2014Mundobasket2014Live

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara