Kris Čioza (©AFP)
Kris Čioza (©AFP)

Mursija se otvorila i dovela NBA šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.04.23. | 14:55

Potpis do kraja sezone

Samo dan nakon poraza od Unikahe u četvrtfinalu FIBA Lige šampiona, uprava Mursije se otvorila i angažovala i dalje aktuelnog NBA šampiona – Krisa Čiozu.

Američki bek, koji iza sebe ima više od 90 NBA utakmica i prsten sa Golden Stejtom prošle godine, potpisao je ugovor do kraja sezone.

Izabrane vesti

On je prošle sezone nastupao na dvosmernom ugovoru sa Golden Stejtom, pa je igrao i za filijalu iz Razvojne lige, Santa Kruz. Ipak, pošto je skupio 34 utakmice u najjačoj ligi sveta, bio uzeo je titulu iako nije odigrao ni minut u plej-ofu. Uz nekoliko angažmana u Razvojnoj ligi, Čioza je nastupao za Hjuston, Vašington i Bruklin pre dolaska u San Francisko. Poslednji angažman bio mu je u Long Ajlend Netsima, Bruklinovoj filijali gde je beležio 12,5 poena, 8,8 asistencija i 5,2 skoka uz prosečan indeks korisnosti 17,5.

Mursija će mu biti prvi klub van granica SAD. Bio je student prestižnog univerziteta Florida gde je imao 7,4 poena i 4,1 dodavanje po utakmici.

Biće na raspolaganju treneru Situ Alonsu za ostatak ACB lige, a može da bude registrovan i za Ligu šampiona već protiv Unikahe.


tagovi

Kris ČiozaACB ligaMursija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara