Zajon Vilijamson i Vili Ernangomez (AFP)
Zajon Vilijamson i Vili Ernangomez (AFP)

MVP Evrobasketa i dalje bez prave šanse u Pelikansima: Dobri dečko Vili najgori je za sebe

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 11:15

Trener i saigrači puni reči hvale, a Ernangomez, iako mu teško pada sedenje na klupi, ne skina osmeh i optimizam sa lica

U smiraj leta se Vili Ernangomez vratio u Nju Orleans kao šampion Evrope i najbolji igrač kontinentalnog šampionata. Međutim, taj blesak nije osvetlio put španskom centru ka pravoj šansi u Pelikansima koju mu ne pruža trener Vili Grin, iako ga stalno hvali.

Izabrane vesti

"Svaki put kad dobije minute, on ih koristi. Radi sve što tražimo od njega, u u ime celog stručnog štaba mogu da kažem da volimo što je sa nama", reči su Grina.

Uprkos maloj minutaži (11,8 minuta po meču), ostale brojke španskog centra su dobre - 6,9 poena, 4,6 skokova i 0,9 asistencija, uz 52 odsto šuta iz igre.

Si Džej Mekolum se slaže da "kada Vili igra, dobro igra".

"Veoma je talentovan, koristi prilike. Postiže poene, skače, postavlja dobre blokove. Uvek je blizu koša i mnogo pomaže. Sjajan saigrač", objašnjava Mekolum.

I jedan od Ernandezovih rivala u borbi za minute, Leri Nens niže pohvale.

"Postoje samo trenuci kada ne igraš, osetio sam to. Ali ako dozvoliš da ti to povredi radnu etiku, ako to pokazuješ svakodnevno, drugi vide tvoju frustraciju. Činjenica je da je on ostao pozitivan. To što je sa nama, uvek optimista, znači mnogo za svlačionicu, ali i njemu u karijeri", kaže Nens.

Pa zašto onda Ernangomez ne dobija više prostora za igru? Na to pitanje malo ko će da pruži konkretan odgovor, ili malo ko, poput njegovog saigrača Treja Marfija, ima hrabrosti da kaže istinu,

"Sjajana je osoba, jedna od najdražih. Uvek nasmejan, prenosi pozitivnu energiju na nas. Nikada se ne menja u svlačionici, što ga čini odličnim saigračem. Prolazi kroz veoma težak period, ali njegovo raspoloženje se ne menja. On se ne žali, ne ljuti se...", otkrio je Marfi.

A da li će drugi timovi "otkriti" da je vreme da do završetka prelaznog roka (9. februara) da preuzmu Ernangomeza i njegovu platu koja je za NBA uslove, posebno gledajući kvalitet Španca, mizerna - garantovanih 2.443.581 dolara ove i 2.559.942 negatovanih sledeće sezone?

Pominje se Boston koji traži centra spremnog da odmenjuje Al Horforda i Roberta Vilijamsa, što bi bila uloga koja bi savršeno odgovarala Viliju.

Tu je i Majami koji više ne računa na Divejna Dedmona, pa trener Erik Spolstra sve više minuta daje Orlandu Robinsonu, kao zameni Bamu Adebajou. Ali, mladom centru je potreban predah...

Ipak, pitaju se Pelikansi. A, oni još ne bi da trejduju Ernangomeza čiji bi odlazak rastužio njegove saigrače.

"Ne želim da Vili ode. Volim ga. Daje sve od sebe svakog dana, na terenu i van njega... Ali to nije moja karijera. Ako se desi (da ode), biću srećan zbog nove prilike za njega. Ja sam njegov najveći obožavatelj", dodao je Nens...

Možda je vreme da dobri Vili pogleda šta je najbolje za njega...


tagovi

Vili ErnangomezNBA ligaLeri Nens Džunior

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara