Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

MVP Milutinov rešio VTB derbi! Majstorski dabl-dabl i zakucavanje za pobedu nad Zenitom

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 20:17

Srpski as ponovo dominirao

Oktobar je završio kao MVP meseca, novembar započeo majstorskim dabl-dablom i ključnom ulogom u derbiju VTB lige! Nikola Milutinov se ne zaustavlja u Rusiji gde je bio ključna figura velike pobede nad Zenitom u Sankt Peterburgu za konačnih 85:80 (22:15, 27:20, 17:21, 19:24).

Milutinov je zablistao punim sjajem i susret završio sa 22 poena (7/9 iz igre) i 10 skokova, od čega je poslednja uhvaćena lopta bila ujedno i najvažnija. Naime, ispravio je promašaj Kaspera Vera posle dvokoraka sa desne strane, lopta je zaigrala na obruču, a Milutinov je bio najviši u skoku pa je sa dve ruke samo rutinski rešio situaciju u korist gostiju. Bio je to koš za 82:78 u napadu pošto je Toma Ertel velikom trojkom doveo Zenit na posed zaostatka. Emil Rajković je u međuvremenu uzeo tajm-aut i očigledno tražio lake poene od svojih igrača, koje je isporučio srpski reprezentativac.

Izabrane vesti

Mogao je i verovatno je trebalo CSKA ovo da dobije i sa manje drame, pogotovo jer je na šest minuta do kraja imao i 14 poena više (75:61). Domaćin se nije predao pa je zahvaljujući Dimitriju Kulaginu i Tomi Ertelu najavio finiš na ivici žileta. Počela je lopta da prolazi kroz obruč, a kada je Ertel vezao sedam poena u kratkom intervalu Zenit se našao u odličnoj situaciji da možda i potpuno okrene utakmicu. No, usijanu ruku francuskog pleja “ugasio“ je Milutinov, da bi sa linije penala Livio Žan Šarl i Dalas Mur overili pobedu.

Četvrtak, 20.30: (1,80) Panatinaikos (14,5) Partizan Mozzart Bet (2,15)

Upravo je nekadašnji šuter Partizana imao 18 poena uz 4/5 za tri, dok je Kasper Ver dopisao 16 poena. Po 10 poena ubacili su Aleksej Šved (2/8 iz igre, 1/6 za tri) i Anton Astapkovič. Dejan Davidovac je odigroa 30 minuta i skupio pet poena, uz četiri skoka. Zenitovu listu strelaca predvodili su Kulagin i Ertel sa po 24 poena. Zajedno su ubacili pet od devet timskih trojki i upravo je u tom aspektu domaćin mogao bolje pošto je jedva premašio 30 odsto.

*****

Opet možete međusobno da vezujete sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinujete ih sa ostatkom kompletne ponude

*****

CSKA je zajedno sa Uniksom nastavio seriju pobeda i sada su na 7-0, dok je Zenit upisao drugi poraz.



tagovi

Nikola MilutinovKK CSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgToma ErtelDejan Davidovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara