Stefano Tonut na meču protiv Srbije
Stefano Tonut na meču protiv Srbije

MVP Palakanestra na meti Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 20:16

Ali konkurencija je baš žestoka...

Bliži se kraj košarkaške sezone, a sa njim kreću i prve spekulacije što se tiču prelaznog roka. Pred srpskim klubovima je završnica ABA lige, zatim konačne borbe u KLS-u, utakmica je podosta, međutim ljudi zaduženi za tržište u našim najvećim klubovima uveliko se bave sklapanjem timova za narednu sezonu. Ideja je mnogo, ispituju se mogćnosti, testira volja pojedinih meta...

Tako iz Italije stiže glas da Partizan gleda ka Veneciji i italijanskom reprezentativcu Stefanu Tonutu (28, 1,94), koji bi tokom leta trebalo da promeni stredinu. Milanska Gazeta delo Sport u prvi plan stavlja interesovanje Olimpije za ovog momka, međutim podvlači kako su u igri i beogradski crno-beli, te Valensija, Baskonija i Fenerbahče.

Izabrane vesti

Tu su i određeni uslovi. Tonut prema istom izvoru ima izlaznu klauzulu ukoliko ovog leta po njega dođe klub koji se takmiči u Evroligi, što će reći da bi Partizan i Valensija prvo morali da se izbore za status člana elitne lige kako bi uopšte bili ozbiljna konkurencija. S druge strane, turski velikan će u konkretan napad da krene samo pod uslovom da u Istanbulu ostanu sportski direktor Mauricio Đerardini i trener Aleksandar Đorđević.

Stefano Tonut punih sedam godina igra za Veneciju, pokriva pozicije jedan i dva i sa tim timom je dva puta bio šampion Italije - 2017. i 2019. godine. Prošle sezone proglašen je za najkorisnijeg igrača Palakanestra (prvi Italijan posle Luiđija Datomea i 2013. godine) s 15,6 poena u proseku, 3,9 skokova i 2,9 asistencija.

U tekućoj sezoni, u italijanskoj ligi, Tonut belži 14,7 koševa po meču. U Evroligi slabiji učinak - 10,7.


tagovi

Stefano Tonut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara