Duško Ivanović (©Starsport)
Duško Ivanović (©Starsport)

Na tapetu Duška Ivanovića sve sami evroligaši: Stradala i Valensija

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 20:18

Baskonija dobila prvi meč u španskom prvenstvu otkako se crnogorski strateg vratio u Vitoriju. Slavio i Huventud ludom trojkom Andresa Felisa...

Potpuno drugačiji su dani u Baskoniji od povratka Duška Ivanovića, proživljava renesansu. Crnogorski strateg je preporodio tim, bio je ta neophodna iskra da bi se plamen upalio. I poprilično se razbuktao. Do sada nije bilo kluba iz Evrolige koji nije progutao.

Na tapetu Duška Ivanovića su sve sami evroligaši. Krenuo je od Partizan Mozzart Beta i nastavio da kosi redom: Olimpijakos, Barselona, Asvel. Niko nije izbegao poraz u elitnom takmičenju. Baskonija pod komandom doskorašnjeg trenera Crvene zvezde ima poseban pik na najjače evropske klubove. I to ne važi samo za Evroligu, jer u španskom prvenstvu na specijalnu listu dospela je Valensija – 83:74.

Izabrane vesti

Pomalo čudno, ali današnji trijumf je prvi za Duška Ivanovića u ACB ligi otkako se vratio na klupu Baskonije. Pružio je ruku i čestitao Jaki Lakoviču posle pobede Gran Kanarije, slavio je i Obradoiro posle produžetka. Tek u trećoj ligaškoj utakmici baskijski klub je sa iskustnim strategom stigao do pobede.

Ako pobeđuje, onda pobeđuje – evroligaše.

Bilo je potrebno vreme košarkašima Baskonije da uhvate ritam, da uđu u šut. Bezmalo čitave dve deonice bili su u zaostatku, pravio joj je Kris Džouns probleme spolja, a Brendon Dejvis i Damijen Ingliš pod košem. Imao je razloga za zadovoljstvo Aleks Mumbru, međutim, loš niz je, ipak nastavljen. Ubacio je u veću brzinu Čima Moneke, izvanredno je šutirao Tadas Sedekerskis i u nastavku je bila dijametralno suprotna slika.

Majk Kocar (©Starsport)Majk Kocar (©Starsport)

Sve se okrenulo, sve je šlo na vodenicu baskijskog kluba. Baskonija je napravila razliku u šutu spolja, pogodila je sedam trojki više od Valensije, koja se u finišu mučila sa organizacijom napada. Osetio se izostanak Stefana Jovića...

Čima Moneke bio je najefikasniji kod Baskonije sa 18 poena, imao je i sedam skokova, a pratio ga je Tadas Sedekerskis. Litvanac je promašio samo jedan šut na utakmici, dao je tri trojke i meč završio sa 15 poena. Bitnu ulogu imali su i Majk Kocar i Met Kostelo, dok je Vanja Marinković trijumfu doprineo sa sedam poena. Kod Valensije je na čelu liste strelaca bio Damijen Ingliš sa 19.

Baskonija nije strehovala do samog kraja, privela je mirno meč i ugušila napad Valensije, ali je zato bilo ludo u Badaloni. Huventud je slavio protiv Bilbao, i to kako – trojkom sa tri četvrtine terena u poslednjoj sekundi! Andres Felis došao je glave gostima – 81:78. Vremena za mudrovanje nije bilo, izbacio je loptu, pa kako bude – bude.

I postigao jedan od najluđih koševa ove sezone...

Andres Felis bio je junak Huventuda zahvaljujući košu sa preko pola, a generalno je tokom meča zadavao glavobolju Bilbau. Sa 20 poena bio je drugi najefikasniji u svom timu, ispred je bio samo veteran Dešon Tomas sa 25, a košarkaš iz Dominikane je upisao i osam skokova i pet asistencija.



tagovi

Duško IvanovićACB ligaKK ValensijaBaskonijaČima Moneke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara