Foto: AFP
Foto: AFP

Najbolji dan Jokićevog života, suze Majkla Melouna i najava dinastije Nagetsa

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.06.23. | 22:29

Spektakularne scene na šampionskoj paradi u srcu Kolorada

Uplašili su se navijači Denvera da se Nikola Jokić možda neće pojaviti na šampionskoj paradi kroz prestonicu Kolorada, još otkako je na konferenciji nakon finala rekao da mora da ide kući, da mora da gleda trku svoga konja za vikend. Ali naravno da se prva zvezda pojavila!

Zli jezici su maliciozno širili sumnju da će žitelji Denvera uspeti da napune ulice i naprave spektakl, ali desetine hiljada ljudi, pobile su pesimisitčne teorije u istom maniru u kojem su to Nagetsi uradili tokom sezone.

Izabrane vesti

"Zahvalio bih se svim zagovornicima raznih teorija u televizijskoj sferi... Kendriku Perkinsu, Niku Rajtsu, Krisu Meniksu, svim ljudima koji su sumnjali u Denver Nagetse... To je motivisalo ekipu da ode do kraja", rekao je Kris Marlou, voditelj živog prenosa šampionske parade.

Denver je pokazao da je ne samo košarkaški, već pre svega sportski grad. Fešta je pravljena 2015. godine kada su Bronkosi slavili na Super Boulu, ponovljena je prošle godine nakon što je hokejaški tim Kolorado Avalanša podigao pehar Stenli kupa, a sada je bilo najviše povoda za slavlje budući da su Nagetsi dočekali prvu titulu u istoriji franšize što postoji 47 godina.

Džamal Mari i Nikola Jokić, zatim supruga, ćerkica i braća srpskog centra, menadžer Miško Ražnatović... Svi na vozilu vatrogasne brigade Denvera. Šepurili su se gradom sa trofejima Lerija O'Brajena i Bila Rasela. Kasnije su se Džoker i Džamal obreli i u oklopnom vozilu specijalnih policijskih jedinica, pre nego što su počeli sa obraćanjem Nagets naciji.

"Uh znate, rekao sam da ne želim da ostanem na paradi... Ali je..no želim da ostanem na paradi. Ovo je najbolji dan mog života. Ovo je neverovatno. Denver, volim vas, ovo je za vas.", rekao je Jokić razgalivši publiku. Pretopstavljate kakav odgovor je dobio? Orilo se Denverom "MVP, MVP..."

Čak su neki od navijača napravili i interesantan transparent posvećen MVP-ju finala NBA lige - "Pustite Džokera da ide kući", uz ilustraciju konja kao aluzija na Jokiću veliku strast i ljubav.


Odvojenim vozilom do ogromne govornice na kojoj se okupio šampionski tim, pristigli su Džef Grin, Eron Gordon, Brus Braun, Kentejvisus Koldvel Poup. Popularni Kej Si-Pi se polivao pivom, pronalazio različite načine i tehnike za ispijanje naiskap. Kristijan Braun i Deandre Džordan su dolivali ulje na već naelektrisanu publiku.

Trener Majk Meloun je pustio i suze: "Došao sam ludu ideju. Malo sam emotivan i lud. Hajde da uradimo ovo ponovo. Hajde da ponovimo ovu paradu. Zaslužili smo. Život se svodi na trenutku, ovde postoje ljudi koji podržavaju Denver 47 godina", rekao je Melonu, a proširio priču kada je preuzeo mikrofon na govornici: "Nagets nacijo, šta ima? Mi smo šampioni, 47 godina i uspeli smo. Zahvalan sam vama, volim vas, Hvala i mojoj familiji. Moja supruga, moje prelepe ćerke, volim i vas. Ne bismo ovo uspeli bez vas. Sanjao sam o ovome otkako sam došao pre osam godina. Volim vas. Ne zadovoljavamo se ovim. Ne želimo jednu, već dve (titule). Momci iza mene, 17 igrača, Kalvin But, Sten Krenke. Imam igrača kakve su Džordan, Grin, Smit... Dugo su u ovoj ligi i pomogli su nam da dođemo dovde. Imam KCP-a, dve titule. Imam Brusa Brauna, dođi ovde. Hoće li negde da ide? Dođavola, ne. Šta ćemo sa rukijem? Kristijane (Braun), dođi ovde. On je zločest momak. Želim da uradim ovo ponovo zbog ovog momenta. Ne čujem vas? Da li želimo da uradimo ovo ponovo? Hajde da to uradimo. DInastija! Volim vas sve."

Pregršt zabave, sjajne energije, hektolitri alkohola i poneki incident. Srećom ne velikog obima, ali nije bilo nimalo prijatno ni Nikoli, ni njegovoj suprgi jer su u jednom momentu pogođeni pivskim flašama u glavu. Namera nije postojala, deo tradicionalnog navijačkog folklora jeste da šampionima dobace boce s alkoholom dok su vozila u pokretu... Srećom, ovi detalji nisu pokvarili slavlje.



tagovi

Nikola JokićMajk MelounDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara