FOTO: MZT Skopje Aerodrom
FOTO: MZT Skopje Aerodrom

Najbolji igrač MZT-a odbio ugovor iz Francuske

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.08.22. | 14:50

Vojdan Stojanovski želi da ostavi dobar utisak naredne sezone u ABA ligi

(Od dopisnika iz Skoplja)

Makedonski košarkaški šampion MZT Skoplje sprema se za povratak u regionalnu ABA ligu i gradi tim koji ima cilj da bude konkurentan, a uprava je uspela da uradi odličan posao i zadržala najboljeg košarkaša Vojdana Stojanovskog. Ovaj 34-godišnji košarkaš, koji je trenutno reprezentativac Makedonije, potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa „Štrkovima“ i biće glavni adut tima na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Da bi ostao u MZT Skoplju, Stojanovski je odbio ponudu koja je stigla iz Francuske. Veliko interesovanje pokazao je njegov bivši klub Po Ortez.

Očekuje se da Stojanovski bude vođa tima, pa zajedno sa bratom Damjanom, kao i kolegama iz reprezentacije Andrejem Magdevskim, Ademom Mekićem, Bojanom Krstevskim i strancima uvede MZT u dobru ABA sezonu. Vojdan je tri puta u karijeri bio najbolji makedonski košarkaš.

Trener Aleksandar Petrović trenutno ima 11 košarkaša za ABA sezonu. Pored braće Vojdana i Damjana Stojanovskog, za narednu sezonu potvrđeni su Adem Mekić, Andrej Magdevski i Bojan Krstevski, Damjan Robev, Andrej Andonoski, Amerikanci Bre Ajvi, Majk Kafi, Evan Maksvel i Srbin Strahinja Mićović. Sa prvim timom radiće i mladi Dimitar Ivanov, Bojan Veličkovski i Marko Spasovski.

 MZT Skoplje početi sezonu duelom protiv evroligaša. U prvom kolu prvak Makedonije gostuje Crvenoj zvezdi, a potom u drugom kolu igra na svom terenu protiv Partizana.

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

Vojdan StojanovskiMZT Skoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara