Morant (© AFP)
Morant (© AFP)

Najlepša NBA priča ove sezone! Memfis prvi na Zapadu, a najbolji igrači nisu igrali ni minut zajedno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.12.22. | 07:16

Razbijen i Janisov Milvoki, drugi najbolji tim lige izgubio 41 razlike

Prstenje se deli tek u maju, pojedinci će reći da je osnovni deo dosadan i da ne bi trebalo obraćati previše pažnje, a u Memfisu će pokazati tabelu Zapadne konferencije NBA lige i biti ponosni što su na lideri. Grizliji su u ovom trenutku najlepša košarkaška priča s one strane Atlantika, potvrđeno u noći između četvrtka i petka, pošto su u Fedeks forumu razneli Milvoki.

Doslovce razneli. Na kraju je bilo čak 41 razlike (142:101), a verovatno bi i više da svi starteri trenera Tejlora Dženkinsa nisu presedeli na klupi poslednju četvrtinu. Makar su se na njoj zabavljali, formirajući sa publikom meksičke talase i povicima „Ole“ obeležili još jednu pobedu.

Izabrane vesti

Ukupno 19 u 29 mečeva, dovoljnu da posle poraza Nju Orleansa od Jute Memfis stekne status lidera Zapada. Ovo im je bila sedma vezana, što je najduži niz od svih ekipa. Dalje: niko u NBA ne crpi prednost domaćeg parketa kao tim iz Tenesija i niko nema više pobeda u decembru. Sve dobija na dodatnoj vrednosti ako se zna da je ogromnom razlikom savladao drugi najbolji tim lige, posle Bostona.

Zvezda večeri opet je bio Dža Morant. Najbolji igrač Memfisa je ubacio 25 poena, uhvatio deset lopti, podelio deset asistencija i ispraćen je sa parketa ovacijama pošto je ostvario sedmi tripl-dabl u karijeri. Pratio ga je Dilion Bruks sa 18, odnosno Tajus Džouns sa 16 poena, još petorica košarkaša domaćeg sastava imala su dvocifren učinak, a i te kako je pohvale zaslužio Stiven Adams zbog načina na koji je čuvao udarnu iglu gostiju, Janisa Adetokumba.

Američka javnost posebno apostrofira činjenicu da nijednom otkako je počela sezona za Memfis nisu igrali zajedno njegovi najbolji igrači. Kako ih onih nazivaju „Big 3“, s obzirom da su ovaj meč propustili Dejsmond Bejn i Džaren Džekson Džunior, a na nekim prethodnim su Moranta mučile povrede.

Sve to nije sprečilo Grizlije da u jednom trenutku vode čak 50 razlike, ograniče Adetokumba samo na 19 poena i 38 osto realizovanih šuteva iz igre, dok je Kris Midlton ostao na svega tri poena (jedan koš iz 12 pokušaja).

Sjajno Memfisovo veče protkano je i informacijom da je Nju Orleans (dosadašnji lider Zapadne konferencije) izgubio posle produžetka u Juti (129:132). Džezeri su slavili na krilina razigranog Džordana Klarksona (39 poena, osam skokova), dok Pelikanima nije vredelo što je Zion Vilijamson ubacio 31 (uz po osam uhvaćenih lopti i asistencija).

Iako sveže oporavljen, Nikola Jović nije bio u sastavu Majamija koji je slavio na gostovanju jednog od najslabijih timova lige. U Hjustonu je briljirao Tajler Hero (41 poen), a za divljenje je podatak da je pogodio deset trojki iz 15 pokušaja. Primera radi, cela ekipa Rokitsa je ubacila devet, a Herovi saigrači šest.

Posle pet vezanih poraza, Finiks se razbudio i slavio u Los Anđelesu. Žrtva su bili Klipersi (111:95) u meču u kome je Mikal Bridžis ubacio 27 poena (11 od 18 iz igre).

NBA LIGA

Hjuston – Majami 108:111

/Grin 22 – Hero 41/

Memfis – Milvoki 142:101

/Morant 25 – Adetokumbo 19/

Juta – Nju Orleans 132:129 (123:123)

/Klarkson 39 – Vilijamso 31/

Los Anđeles Klipers – Finiks 95:111

/Man 22 – Bridžis 27/



tagovi

MemfisMemfis GrizlisDža MorantNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara