Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Najmlađi igrač u NBA zatrpao koš Golden Stejta, pa se oduševio kada je čuo Šakila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 03:01

Zapamtite ime Dži Dži Džekson

Memfis Grizlisi su praktično pustili sezonu niz vodu kada je obelodanjeno da se Dža Morant do kraja neće vraćati na teren zbog povrede. Imali su brojnih pehova, Morant je i pre problema sa ramenom odigrao tek nekoliko utakmica jer je odrađivao suspenziju zbog čuvenog "mahanja" pištoljem, pa će klub iz Tenesija u nastavku takmičarske godine iskoristiti priliku da testira i razvija mlade nade.

Tako sve veću šansu dobija i najmlađi igrač u ligi, Dži Dži Džekson. Momak koji je tek nedavno proslavio 19. rođendan je proveo 27 minuta na parketu u porazu od Njujork Niksa i postigao 20 poena, a večeras je podigao lestvicu. Ovaj krilni centar meke ruke je ubacio 23 poena i pet trojki (5/8) u trijumfu Memfisa protiv Golden Stejta 116:107.

Izabrane vesti

Džekson je proveo 29 minuta u igri, uhvatio je i šest skokova, podelio jednu asistenciju, upisao po dve krađe i blokade, a postao je tek četvrti ruki ove sezone koji je vezao dva nastupa sa 20 ili više poena posle Viktora Vembanjame, Četa Holmgrena i Skuta Hendersona. Za razliku od pomenutog trija, Dži Dži je minulog leta, posle jedne godine na univerzitetu Južna Karolina, izabran kao 45. pik na NBA draftu.

Dakle, imao je mladi as Grizlisa veče za pamćenje. Našao se na parketu oči u oči sa nekadašnjim šampionima i članovima jednog od najboljih NBA timova svih vremena poput Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina i bio ključni igrač Memfisa u iznenadnoj pobedi. Posle susreta je imao i privilegiju da razgovara sa ekipom iz popularne "Inside the NBA" emisije, a oduševio se kada je Šakil O'Nil iskoristio priliku da mu se obrati.

"Dži Dži, Šek ovde, nemam pitanja za tebe, ali želim da ti čestitam momče. Odigrao si sjajan meč. Ako ljudi nisu znali za tebe, sada definitivno znaju. Ponosan sam na tebe", rekao je legendarni NBA košarkaš, na opšte oduševljenje mladog košarkaša.

"Čast je čuti vaš glas, to mi mnogo znači".

Džekson je potom porazgovarao i sa Čarlsom Barklijem, a jednu od najboljih košarkašica WNBA lige ikada, Kendes Parker, zanimalo je ko su mu bili uzori dok je najjaču ligu sveta gledao preko TV ekrana.

"Nekoliko igrača je tu. Pomalo Kevin Durent, pomalo Lebron Džejms... Na prvom košarkaškom šortsu koji sam imao stajao je broj 23, tako da Majkl Džordan je dugo bio jedini igrač kojeg sam znao", zaključio je Džekson, pred kojim je blistava budućnost.


tagovi

Šekil O'NilGolden Stejt VoriorsMemfis GrizlisEXTRA TIME

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara