Foto: KK Partizan Mozzart Bet
Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Najveća gostujuća pobeda Partizan Mozzart Beta u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 22:18

Brojke ne lažu

Zvuči neverovatno, ali brojke ne lažu. Partizan Mozzart Bet je večeras u Francuskoj u drugom kolu protiv Asvela ostvario najubedljiviju gostujuću pobedu u istoriji kluba kada je Evroliga u pitanju. Ekipa Željka Obradovića je pregazila Asvel. Dominirala u svim parametrima pa i ne čudi pobeda rezultatom 88:62. Baš ta razlika od 26 poena je istorijska za klub iz Humske jer nikada nije ostvarena ubedljivija pobeda na strani u Evroligi (računamo od 2000. godine) kada su crno-beli u pitanju.

Asvel je zaista izgledao nemoćno, čak mogu da budu zadovoljni što su izgubili samo 26 razlike jer je pretilo da ode daleko preko 30 razlike koliko je bilo u dva navrata tokom utakmice.

Izabrane vesti

Međutim, imamo još jedan podatak koji će vas možda iznenaditi. Pre večerašnjeg meča u Evroligi, najubedljivija pobeda crno-belih je upisana prošle sezone i to protiv Reala u drugom meču plej-of serije. Tada je tim Željka Obradovića slavio rezultatom 95:80. Međutim, niko tada nije obradio da je pobeda od 15 razlike zapravo istorijska.

Doduše potrebno je samo zakopati malo kroz rezultate Partizana tokom svih prethodnih sezona u Evroligi i lako se dolazi do zaključka da je taj Madrid bio specijalan, a da je večerašnja utakmica protiv Asvela zaista za istorijske knjige. Klub iz Humske nikada nije bio tim koji je pobeđivao ubedljivo i u seriji na strani.


Znao je Partizan da čitavu sezonu završi bez pobede na strani, pa smo iz tog razloga odlučili da izdvojimo nekoliko upečatljivih.

Pamti se ona iz 2003. godine u Rimu protiv Lotomatike. Tada je tim Duška Vujoševića slavio sa 14 razlike (77:63). Bilo je pobeda od po 13 razlike, i to dva puta. Zanimljivo ponovo je Asvel u pitanju. Crno-beli su nadigrali Francuze rezultatom 91:78 još davne 2001. godine. Tu je i trijumf protiv Panatinaikosa 2007. godine kada je Željko Obradović sedeo na klupi Atinjana, tada je rezultat bio 93:80 u korist kluba iz Humske.

Svakako sjajna noć u Francuskoj za crno-bele koja bi mogla da pokrene seriju Partizana. Sledeći protivnik je moćna Barselona, a ta utakmica se igra u Beogradu, a već sada je jasno da će to biti spektakl.


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara