Džejms Naneli na prvom treningu Partizana (© Star Sport)
Džejms Naneli na prvom treningu Partizana (© Star Sport)

Naneli: Željko ne veruje lažima koje kruže o meni

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.08.22. | 16:40

"Uvek imam visoka očekivanja, pre svega od sebe, želim da pobeđujem, da se nadmećem na najvećem mogućem nivou. Gledao sam i neke klipove sa navijačima, znam da Partizan ima sjajnu atmosferu na utakmicama. Još uvek treba da naučim o istoriji kluba, sve je to proces koji traje. Radujem se sezoni", rekao je najstariji član crno-belog tima

Potpis Džejmsa Nanelija za Partizan predstavlja dolazak prekaljenog evroligaša koji punih 10 godina igra profesionalnu košarku, a klub iz Humske mu je čak 18. u karijeri. Česte promene sredine pokrenule su glasine da je američki krilni igrač težak za saradnju, ali u Evropi samo kod jednog trenera se zadržao duže od jedne sezone - kod Željka Obradovića u Fenerbahčeu s kojim je osvojio dve titule šampiona Turske.

Sada momak iz Kalifornije stiže u Srbiju posle dobre epizode u Makabiju, a nije velika tajna kako je došlo do saradnje sa crno-belima koji se posle osam godina vraćaju u Evroligu.

Izabrane vesti

"Željko Obradović je jedan od najvećih razloga što sam sada u Partizanu. Postoje neke laži koje se šire unaokolo koje su vezane za moje ime, a nisu tačne. Pozvao me je tokom leta, rekao mi je da ne veruje u ono što se priča o meni, da zna ko sam i šta mogu, razume me, a razumem i ja njega. Imamo dobar odnos", počinje iskreni Naneli.

Najstariji član crno-belog tima je upoznao Obradovića još 2016. kada je iz Avelina stigao u Fenerbahče.

"Nije bilo lako prvih nekoliko meseci, ali kada sam se navikao na njega i njegov način rada, sve je postalo lakše i više mi iskreno ništa ne smeta u načinu na koji vodi ekipu. Njega zanima samo tim i pobede, ne razmišlja o statistici, niti koji igrač ima najviše skokova ili najviše poena, zanima ga tim i pobeda na toj utakmici i kako je neko pomogao ekipi da ostvari zacrtani cilj".

Kada se Partizan zvanično okupio u ponedeljak, Naneli je prvi izašao na parket. Spreman za rad.

"Tek treba da upoznam sve momke, ali osećam dobre stvari vezane za ekipu, a i ja se sasvim solidno osećam. Imao sam dobro leto, ipak treba sačekati da prođe barem nedelju dana da steknem pravi utisak o timu i šta sve možemo da uradimo na terenu jer je teren jedino merilo, ali za sada mi sve lepo izgleda".

Američki košarkaš jedini je učesnik kontinentalnog takmičenja koji je tokom čitave karijere ima preko 49 odsto šuta za dva, 90 odsto sa linije za slobodna bacanja i 45 odsto za tri, tačnije 49,6 odsto za dva, 45,2 odsto za tri i 90,3 odsto sa penala. Tokom epizoda u Fenerbahčeu, Olimpiji i Makabiju je na prosecima od 9,5 poena, 2,6 skokova i 1,8 asistencija na 114 evroligaških utakmica.

"Iskreno nisam znao za to, tek kada sam video post na internetu, primetio sam te procente. Bio sam tokom godina u dobrim timovima, imao dobre saigrače i trenere, naravno i ja sam zaslužan za to, žestoko sam trenirao, davao sve od sebe bez obzira na klub. Moj moto je jasan - jak rad će se uvek pokazati na terenu".

Lična očekivanja su jasna...

"Visoka očekivanja, pre svega od sebe. Želim da pobeđujem, da se nadmećem na najvećem mogućem nivou. Gledao sam i neke klipove o navijačima, znam da Partizan ima sjajnu atmosferu na utakmicama. Još treba da naučim o istoriji kluba, sve je to proces koji traje. Radujem se sezoni".

Kvota da Partizan osvaja Evroligu u Mozzart Betu je 35,00

Sa 32 godine, Naneli je najstariji igrač u timu, prati ga Kevin Panter koji je rođen 1993. godine.

"Još moram da upoznam mlade momke, moram da vidim šta da očekujem od koga, da vidimo koje su nam jake strane, a šta slabosti. Kao što sam rekao, sve je to proces kojem se radujem i spreman sam za sve. Na papiru izgledamo baš dobro, ali moramo to da prenesemo na parket".

Otkrio je novi član crno-belih da je dobio mnogo poruka podrške kada je ozvaničio dolazak u glavni grad Srbije.

"Pričao sam sa Bogdanom Bogdanovićem, često se čujemo. On je sjajan momak. Poželeo mi je mnogo sreće", završava Naneli.



tagovi

Džejms NaneliKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara