Bogdan Bogdanović (© AFP)
Bogdan Bogdanović (© AFP)

Naplata duga iz prošle sezone: Derozan i Lavin odigrali poluvreme iz snova, Bogdanovih 20 nedovoljno za čupanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 04:42

Čikago slavio u Džordžiji – 130:118

Prošle sezone dobila je sva tri meča, ove je Atlanta razoružana već u prvom obračunu sa Čikagom. Razumljivo, ako se ima njena nestabilna i veoma dobra forma Bulsa, što je rezultiralo slavljem gostiju u Džordžiji - 130:118.

Ka četvrtoj vezanoj pobedi ekipu iz Ilinoisa pogurali su je njeni lideri. Posebno se to odnosi na Demara Derozana, skoro nezaustavljivog u napadačkim akcijama, o čemu svedoči ravno 70 procenata ubačenih šuteva iz igre. Pucao je 14 od 20, pogodio dve trojke, podsetivši da igra sjajno u poslednje vreme, jer se na minulih pet mečeva nije spuštao ispod „kote 24“. Sjajnu partiju uobličio je Derozan sa sa deset asistencija i pet skokova, nametnuvši se kao lokomotiva uspeha.

Izabrane vesti

Stejt Farm arenom tutnjao je i Zek Levin. Po uzoru na kolegu, rešetao je iz svih pozicija, brojao do 30 (15 samo u drugoj četvrtini, a ukupno pet trojki iz devet pokušaja), uz devet asistencija i četiri skoka. Upravo su Derozan i Lavin od starta pokazali ambiciju da posle Lejkersa, Hjustona i Indijane (dve kod kuće) uzmu meri i Jastrebovima, pa je Demar postigao 21, a Zek 23 poena samo u prvom poluvremenu, već tad su po pet puta proigrali saigrače i tako postali prvi saigrači koji su u poslednjih 25 godina na parketima NBA lige do odlaska na veliki odmor premašili 20 poena, uz najmanje pet uhvaćenih lopti.

Kakvi su podršku imali pod košem najbolje se vidi na osnovu učinka Nikole Vučevića. Crnogorski centar je ukupno zabeležio 17 skokova, od čega 14 u odbrani, čime je premašio granicu od 5.400 uhvaćenih lopti pod svojim košem u najkvalitetnijoj ligi sveta.

Protiv tako raspoloženog rivala Atlanta skoro da nije imala šanse. Do pred kraj prvog poluvremena se i držala, kako je susret odmicao videlo se da smanjenom rotacijom nije u stanju da parira. Tre Jang je tek izašao iz kovid protokola i prvi susret po povratku na parket obeležio sa 29 poena, Kam Ričards se još jednom razgoropadio i samo pet dana pošto je ubacio rekord karijere (34) mladi as se zaustavio e na 33, s tim da je impresivno šutirao trojke (osam od deset), međutim, sa samo još jednim raspoloženim igračem Jastrebovi nisu mogli bolje.

U pitanju je Bogdan Bogdanović. Bio je poprilično tih u prvom delu, u drugom ja namestio ruku, pogodio tri dalekometna hica, primakao Atlantu na jednocifren zaostatak, što se ispostavilo nedovoljnim za preokret. Srpski bek je meč završio sa 20 poena za 41 i po minut. Šut ga je slušio skoro polovično (11 od 23 iz igre, četiri trojke iz devet pokušaja), uhvatio je četiri lopte, podelio tri asistencije, a priliku za revanš imaće već za dva dana, protiv istoig rivala, samo u Čikagu čime Atalanta počinje seriju od šest gostovanja.

NBA LIGA

Šarlot – Hjuston 123:99

/Rozije 27 – Kvin 17/

Atlanta – Čikago 118:130

/Rediš 33 – Derozan 35/

Minesota – Boston 108:103

/Novel 29 – Braun 26/

San Antonio – Juta 104:110

/Dvajt 21 – Klarkson 23/

Portland – Dalas 117:132

/Lilard 26 – Porzigins 34/

Los Anđeles Klipers – Bruklin 108:124

/Markus Moris 24 – Harden 39/



tagovi

Demar DerozanNikola VučevićČikago BulsČikagoAtlanta HoksAtlantaBogdan BogdanovićZek Lavin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara