Bertans (© Star sport)
Bertans (© Star sport)

Nastavlja se egzodus: Iz Himkija otišao i Dairis Bertans

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.03.21. | 13:14

Četvrti rastanak u poslednjih mesec i po dana

Turbulentno je u Podmoskovlju poslednjih sedmice. Kad je s početka sezone Aleksej Šved potpisao novi ugovor, oročen do leta 2023, delovalo da Himki gaji visoke ambicije, ali razočaravajući rezultati i status najgoreg tima Evrolige doveli su do egzodusa nekih od bitnijih igrača iz ruske ekipe.

Brod koji tone prvi je napustio terener Rimas Kurtinaitis i to prinudno, jer je dobio otkaz, a trenutno poslednji koji je otišao je Dairis Bertans. Ugovor s njim je raskinut nekoliko meseci pre zvaničnog isteka, jer je leta 2019. kad je napustio Nju Orleans, overio dvogodišnju saradnju sa klubom iz Mističi arene. Ove sezone odigrao je 20 evroligaških utakmica za Himki, beležio prosečno 5,3 poena i 1,2 skoka za oko 17 minuta po mečevima.

Izabrane vesti

Reprezentativac Letonije je četvrti igrač u poslednjih mesec i po s kojim je Himki raskinuo ugovor. Prethodno su otišli Jonas Jerebko, Greg Monro, te naš Stevan Jović, a na izlaznim vratima je i Amerikanac Devin Buker.

Himki inače u utorak od 18 časova dočekuje sve bolji Real Madrid, ali je teško očekivati da može do treće pobede u 25. kolu Evrolige.



tagovi

KK HimkiDairis BertansEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara